Mezar taşının anlamı nedir ?
Mezar stelleri hakkında görsel ve bilgisel her şeyi paylaşa biliriz.
Forum kuralları
Sitemize Mesaj Yazmadan Önce Kuralları Oku, Kurallara Aykırı Davranmak Sizleri Siteden Uzaklaştırmaya, Mesajlarınızın Silinmesine Neden Olacağı Gibi , Sitemizden ve Bizlerin Bilgisinden Faydalanmak Kurallara Uymak Şarttır...
1- Mesaj Yazmadan Önce Forum Kurallarını Okumak İçin Buraya Tıkla
2- Resim Nasıl Çekilir ? Buraya Tıkla
3- Foruma Resim Nasıl Eklenir ? Buraya Tıkla
Sitemize Mesaj Yazmadan Önce Kuralları Oku, Kurallara Aykırı Davranmak Sizleri Siteden Uzaklaştırmaya, Mesajlarınızın Silinmesine Neden Olacağı Gibi , Sitemizden ve Bizlerin Bilgisinden Faydalanmak Kurallara Uymak Şarttır...
1- Mesaj Yazmadan Önce Forum Kurallarını Okumak İçin Buraya Tıkla
2- Resim Nasıl Çekilir ? Buraya Tıkla
3- Foruma Resim Nasıl Eklenir ? Buraya Tıkla
Önce okunmamış mesaj • 8 mesaj
• 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Mezar taşının anlamı nedir ?
gönderen keremuysal » Sal Oca 31, 2012 5:32 pm
Arkadaşlar merhaba kendime ait olmayan bir mezar taşı üzerinde birşeyler yazıyor arkadaşım benden araştırmamı istiyor bana yardımcı olabilirmisiniz.

- keremuysal
Re: Mezar taşının anlamı nedir ?
gönderen keremuysal » Sal Oca 31, 2012 5:35 pm
Fotoğrafları düzgün ekleyemedim galiba kusuruma bakmayın
- keremuysal
gönderen türkoÄŸlu » Sal Oca 31, 2012 5:55 pm
Mezar taşında ölen hakkında yazı yazar.
YAPILAN YORUMLAR KESİN OLMAMAKLA BERABER TESPİT İÇİN ÖN BİLGİ
AMAÇLIDIR,LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMAYALIM.
AMAÇLIDIR,LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMAYALIM.
gönderen kuzeyli » Sal Oca 31, 2012 6:00 pm
türkoğlu ustanında dediği gibi ölen hakkında bilgi verir.
hasan oğlu mehmet, ölüm yılı, vs..
başka anlamlar aramamak lazım.
hasan oğlu mehmet, ölüm yılı, vs..
başka anlamlar aramamak lazım.
- Kod: Tümünü seç
Bir çentik daha dünyaya upuzun kurt bakışlarımla.
Eğer Define Gizemi'ne ilk girişiniz ise veya ilk kez resim yükleyecekseniz önce alttaki linkleri okuyunuz:
1- Forum kuralları
2- Resim nasıl çekilir
3- Foruma resim eklemek
4- Bilişim Suçları Ve Cezaları
5- Şarlatanlar İle Hukuk Mücadelemiz
6- Taş Kaya Falcıları, Komedi Ve Karikatür Köşesi
7- Kurallara Uymayan Mesajları Şikayet Etmek
8- Tümülüslerde Bilgi Güncellemesi
9- Tümülüs Plan Ve Girişleri
gönderen keremuysal » Sal Oca 31, 2012 6:07 pm
Cevaplar için teşekkür ederim sadece meraktan soruyorum anladığım kadarıyla mezar taşı türlere ait değil son mezar taşında dikkat ederseniz altta hilal şekli var sizcede garip değilmi. AYaşadığım bölgede buna benze birkaç mezar taşı daha gördüm ama mezar taşında hilal ilk defa ratslıyorum
- keremuysal
gönderen gizemli ses » Sal Oca 31, 2012 6:19 pm
normal bir mezar taşı (ses)
UMUDU ERTELEMEK KAYBETMEKTEN İYİDİR (SES)
gönderen Efsane » Sal Oca 31, 2012 6:40 pm
keremuysal yazdı:Cevaplar için teşekkür ederim sadece meraktan soruyorum anladığım kadarıyla mezar taşı türlere ait değil son mezar taşında dikkat ederseniz altta hilal şekli var sizcede garip değilmi. AYaşadığım bölgede buna benze birkaç mezar taşı daha gördüm ama mezar taşında hilal ilk defa ratslıyorum
arkadaşlarında analttıkları gibi bir mezar taşında ölen hakkında bilgi verir
hilal a gelince hiç bir garip tarafı yoktur normaldir, bir ünvan simgesidir... bilge kişi anlamındadır...
İnsanlık tarihinden ne zamandan beri kullanılmaya başlanıldığı kesin bilinmemektedir. roma eserlerinden çok rastlanılır...
roma bronz paraları üzerinde sıklıkla rastlanılır...
Sitemizde, hurafe safsata hayal kurgu söylemlerden oluşmuş kahvehane defineciliğini ret ediyoruz. Bu gün dünyada ispata kavuşmuş meşhur definelerin bulunuş şekli, saklandığı yapılar, Arkeoloji biliminin elde ettiği sonuçlar ışığında define ile uğraşanlara yeni modern akla ve bilime uygun anlayış sağlamak için çaba gösteriyoruz.Bizim farkımız, bakış açımız, ispatlanmış doğru, yalancılıktan,hurafeden, safsatadan,yalandan uzak Arkeoloji Bilimine ters düşmeden öneriler sunmaktır.
SİTEMİZDE SUNULAN HER MATERYAL VE YAPILAN HER YORUM, TESBİT İÇİN ÖN BİLGİ AMACINDADIR . LÜTFEN KAÇAK KAZI, KAÇAK ESER ALIM SATIMI GİBİ YASAL OLMAYAN GİRİŞİMLERDEN BULUNMAYALIM

SİTEMİZDE SUNULAN HER MATERYAL VE YAPILAN HER YORUM, TESBİT İÇİN ÖN BİLGİ AMACINDADIR . LÜTFEN KAÇAK KAZI, KAÇAK ESER ALIM SATIMI GİBİ YASAL OLMAYAN GİRİŞİMLERDEN BULUNMAYALIM

gönderen keremuysal » Sal Oca 31, 2012 7:34 pm
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Son kez yine meraktan soruyorum taşın üzerinde yazan isim vs neler yazoyor tertüme etmeniz mümkünmü ?.
- keremuysal
8 mesaj
• 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir
- Forum Ana Sayfa
- Takım • Tüm mesaj panosu çerezlerini sil • Delete style cookies • Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]
Ana Menu