Bu Yuvarlak TaÅŸ Nedir?
Bu Bölümün Amacı Muhtelif Konular Üzerinden Tartışarak Bilgimizi Derinleştirmektir
Forum kuralları
Sitemize Mesaj Yazmadan Önce Kuralları Oku, Kurallara Aykırı Davranmak Sizleri Siteden Uzaklaştırmaya, Mesajlarınızın Silinmesine Neden Olacağı Gibi , Sitemizden ve Bizlerin Bilgisinden Faydalanmak Kurallara Uymak Şarttır...
1- Mesaj Yazmadan Önce Forum Kurallarını Okumak İçin Buraya Tıkla
2- Resim Nasıl Çekilir ? Buraya Tıkla
3- Foruma Resim Nasıl Eklenir ? Buraya Tıkla
Sitemize Mesaj Yazmadan Önce Kuralları Oku, Kurallara Aykırı Davranmak Sizleri Siteden Uzaklaştırmaya, Mesajlarınızın Silinmesine Neden Olacağı Gibi , Sitemizden ve Bizlerin Bilgisinden Faydalanmak Kurallara Uymak Şarttır...
1- Mesaj Yazmadan Önce Forum Kurallarını Okumak İçin Buraya Tıkla
2- Resim Nasıl Çekilir ? Buraya Tıkla
3- Foruma Resim Nasıl Eklenir ? Buraya Tıkla
Önce okunmamış mesaj • 9 mesaj
• 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Bu Yuvarlak TaÅŸ Nedir?
gönderen Efsane » Sal Oca 31, 2012 6:27 pm
Hurafe, Safsata, Taşkaya falcılığı ve umut tacirliği gibi cehaletin panzehri " BİLGİ"dir.
Bu kış günleri , Bolca araştırma yapın, okuyun, örnekleri inceleyin...
kar ,kış günü gelmiş ike kafanızdaki duymatik, kaynağı olmayan hurafe defineciliği bir güzelce temizleyiniz, fırsat düşmüşken temizlik imandadır...
Aşağıda ki Taş nedir?
Kapak mıdır ?
Ne amaçla kullanılmıştır?
En çok hangi yapılarda rastlanılır ?
defineciyi en çok uğraştıran bu tür izleri tanımak, definecinin bilgi dağarcığını artırmak faydasına olacaktır....

Doğru cevap veren üye arkadaşlarımıza VIP üyelik verilecektir... VIP üyelerimizin katılmasını önemle bekliyorum
kar ,kış günü gelmiş ike kafanızdaki duymatik, kaynağı olmayan hurafe defineciliği bir güzelce temizleyiniz, fırsat düşmüşken temizlik imandadır...
Aşağıda ki Taş nedir?
Kapak mıdır ?
defineciyi en çok uğraştıran bu tür izleri tanımak, definecinin bilgi dağarcığını artırmak faydasına olacaktır....

Doğru cevap veren üye arkadaşlarımıza VIP üyelik verilecektir... VIP üyelerimizin katılmasını önemle bekliyorum
Sitemizde, hurafe safsata hayal kurgu söylemlerden oluşmuş kahvehane defineciliğini ret ediyoruz. Bu gün dünyada ispata kavuşmuş meşhur definelerin bulunuş şekli, saklandığı yapılar, Arkeoloji biliminin elde ettiği sonuçlar ışığında define ile uğraşanlara yeni modern akla ve bilime uygun anlayış sağlamak için çaba gösteriyoruz.Bizim farkımız, bakış açımız, ispatlanmış doğru, yalancılıktan,hurafeden, safsatadan,yalandan uzak Arkeoloji Bilimine ters düşmeden öneriler sunmaktır.
SİTEMİZDE SUNULAN HER MATERYAL VE YAPILAN HER YORUM, TESBİT İÇİN ÖN BİLGİ AMACINDADIR . LÜTFEN KAÇAK KAZI, KAÇAK ESER ALIM SATIMI GİBİ YASAL OLMAYAN GİRİŞİMLERDEN BULUNMAYALIM

SİTEMİZDE SUNULAN HER MATERYAL VE YAPILAN HER YORUM, TESBİT İÇİN ÖN BİLGİ AMACINDADIR . LÜTFEN KAÇAK KAZI, KAÇAK ESER ALIM SATIMI GİBİ YASAL OLMAYAN GİRİŞİMLERDEN BULUNMAYALIM

Re: Bu Yuvarlak TaÅŸ Nedir?
gönderen mucur » Sal Oca 31, 2012 6:39 pm
Efsane yazdı:Hurafe, Safsata, Taşkaya falcılığı ve umut tacirliği gibi cehaletin panzehri " BİLGİ"dir.
Aşağıda ki Taş nedir?
Kapak mıdır ?
elleriniz dert görmesin gerçekten çok iyi düşünmüşünüz.
bu yuvarlak taş zemin altı kaya mezarı kapağı olarak kullanılmıştır.
saygılar.
RIZKI VEREN CENAB'I ALLAHTIR.
gönderen emser » Sal Oca 31, 2012 7:06 pm
mezar kapagı. ama kesim yarım mı kalmış
Büyük randevu; Bilmem nerde saat kaçta? Tabutumun agacı, bilmem hangi agacta..............
lütfen kaçak kazı yapmayalım
lütfen kaçak kazı yapmayalım
gönderen demiraydemir » Sal Oca 31, 2012 8:15 pm
bildiğim kadarıyla
*mezar girişini kapatmak amaçlı
*değirmen taşı
*şıra üzüm zeytin sıkmak için
hocam iyi beyin jimnastiği oluyor saolasın.
*mezar girişini kapatmak amaçlı
*değirmen taşı
*şıra üzüm zeytin sıkmak için
hocam iyi beyin jimnastiği oluyor saolasın.
'İnsan, çocuklarının eve geri gelmelerine izin veren tek canlıdır.
Bill Cosby
Google: "Ben her şeyi bilirim." Facebook: "Ben herkesi tanırım." Internet: "Ben olmasaydım, ikiniz de hiçtiniz." Elektrik: "Uzatmayın züppeler, hepinizi bitiririm.."
Bill Cosby
Google: "Ben her şeyi bilirim." Facebook: "Ben herkesi tanırım." Internet: "Ben olmasaydım, ikiniz de hiçtiniz." Elektrik: "Uzatmayın züppeler, hepinizi bitiririm.."
gönderen Efsane » Sal Oca 31, 2012 8:40 pm
Verilen cevaplar için tgeşekkür ederim,
kesim kalınlığına ve büyüklüğüne bakıldığında zeminaltı mezar odası yada yer altı şehirlerin kapısını kapatmakta kullanılan sürgülü yuvarlak kapaktır.
yarım kalmış...
taş kesim izidir deyip es geçmeyin,

kesim kalınlığına ve büyüklüğüne bakıldığında zeminaltı mezar odası yada yer altı şehirlerin kapısını kapatmakta kullanılan sürgülü yuvarlak kapaktır.
yarım kalmış...
taş kesim izidir deyip es geçmeyin,

Sitemizde, hurafe safsata hayal kurgu söylemlerden oluşmuş kahvehane defineciliğini ret ediyoruz. Bu gün dünyada ispata kavuşmuş meşhur definelerin bulunuş şekli, saklandığı yapılar, Arkeoloji biliminin elde ettiği sonuçlar ışığında define ile uğraşanlara yeni modern akla ve bilime uygun anlayış sağlamak için çaba gösteriyoruz.Bizim farkımız, bakış açımız, ispatlanmış doğru, yalancılıktan,hurafeden, safsatadan,yalandan uzak Arkeoloji Bilimine ters düşmeden öneriler sunmaktır.

gönderen apo_12 » ÇrÅŸ Åžub 01, 2012 3:25 am
s.a.hocam taşın genel anlamda tanımını yaptığınız için tşkr ederim.yalnız burda taşın üzerindeki sembolüde gözönüne alıp deyerlendiğinde burda bir (C)sembolünün arkeolojik sistemin çok bilinen bir sembolüdür.ve mutlak bir tünel ifadesidir.bu sembol mağaralar,yer altında bulunan mahzen ve dehlizler içinde kulanılabilmektedir.dediğiniz gibi yer altı şehri falan.umarım yanlış birşey yazmadım sürçü lisan etiysek afola saygılarımlaEfsane yazdı:Hurafe, Safsata, Taşkaya falcılığı ve umut tacirliği gibi cehaletin panzehri " BİLGİ"dir.
Aşağıda ki Taş nedir?
Kapak mıdır ?
- apo_12
gönderen apo_12 » ÇrÅŸ Åžub 01, 2012 3:53 am
biraz heyecan yaptım galibaapo_12 yazdı:s.a.hocam taşın genel anlamda tanımını yaptığınız için tşkr ederim.yalnız burda taşın üzerindeki sembolüde gözönüne alıp deyerlendiğinde burda bir (C)sembolünün arkeolojik sistemin çok bilinen bir sembolüdür.ve mutlak bir tünel ifadesidir.bu sembol mağaralar,yer altında bulunan mahzen ve dehlizler içinde kulanılabilmektedir.dediğiniz gibi yer altı şehri falan.umarım yanlış birşey yazmadım sürçü lisan etiysek afola saygılarımlaEfsane yazdı:Hurafe, Safsata, Taşkaya falcılığı ve umut tacirliği gibi cehaletin panzehri " BİLGİ"dir.
Aşağıda ki Taş nedir?
Kapak mıdır ?
- apo_12
gönderen apo_12 » ÇrÅŸ Åžub 01, 2012 4:03 am
galiba üzerinde çizik falanda yok şimdi daha dikatli baktığımda sadece göz yanılması.en yakın zamanda bir göz doktoruna başvurmam lazım=))arkadaşlar beni mazur görün fazla heycan herşeye zararmış.onu yaşayarak öğrendim=))
- apo_12
gönderen kuzeyli » ÇrÅŸ Åžub 01, 2012 2:33 pm
mükemmel bir örnekleme.
Allah razı olsun üstad..
Allah razı olsun üstad..
- Kod: Tümünü seç
Bir çentik daha dünyaya upuzun kurt bakışlarımla.
Eğer Define Gizemi'ne ilk girişiniz ise veya ilk kez resim yükleyecekseniz önce alttaki linkleri okuyunuz:
1- Forum kuralları
2- Resim nasıl çekilir
3- Foruma resim eklemek
4- Bilişim Suçları Ve Cezaları
5- Şarlatanlar İle Hukuk Mücadelemiz
6- Taş Kaya Falcıları, Komedi Ve Karikatür Köşesi
7- Kurallara Uymayan Mesajları Şikayet Etmek
8- Tümülüslerde Bilgi Güncellemesi
9- Tümülüs Plan Ve Girişleri
9 mesaj
• 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir
- Forum Ana Sayfa
- Takım • Tüm mesaj panosu çerezlerini sil • Delete style cookies • Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]
Ana Menu