Zaman: Sal May 22, 2012 7:14 am

Text Size

KAPLUMBAGA..

Forum Üyelerimizden Gelen En güzel İşaretlerin Yer Aldığı Bölüm
Forum kuralları
Sitemize Mesaj Yazmadan Önce Kuralları Oku, Kurallara Aykırı Davranmak Sizleri Siteden Uzaklaştırmaya, Mesajlarınızın Silinmesine Neden Olacağı Gibi , Sitemizden ve Bizlerin Bilgisinden Faydalanmak Kurallara Uymak Şarttır...
1- Mesaj Yazmadan Önce Forum Kurallarını Okumak İçin Buraya Tıkla
2- Resim Nasıl Çekilir ? Buraya Tıkla
3- Foruma Resim Nasıl Eklenir ? Buraya Tıkla

KAPLUMBAGA..

Yeni mesajgönderen tarihci » Çrş Oca 20, 2010 8:31 pm

sizce ne yapmaliyiz arkadaslar?

[yahoovideo]17722498[/yahoovideo]
tarihci

Re: KAPLUMBAGA..

Yeni mesajgönderen türkoğlu » Çrş Oca 20, 2010 8:36 pm

resim açılmıyor kardeşim.
YAPILAN YORUMLAR KESİN OLMAMAKLA BERABER TESPİT İÇİN ÖN BİLGİ

AMAÇLIDIR,LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMAYALIM.
türkoğlu
türkoğlu
Yönetici
Yönetici

Yeni mesajgönderen TaTar08 » Çrş Oca 20, 2010 8:40 pm

Arkadaş video yüklemiş, izlenmesi içinde quick time player yüklü olması gerekiyor galiba ben izleyebiliyorum.
" TÜRK çocuğu ATASINI tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır."

Mustafa Kemal ATATÜRK
TaTar08
TaTar08

Yeni mesajgönderen Efsane » Çrş Oca 20, 2010 8:44 pm

tarihci kardeşimize teşekkür ediyoruz

gerçekten güzel bir figür düzenleyip burada vereceğim

resimleri de varsa eklmenizi rica ediyorum

bu videoyu ayın en güzel işareti olarak seçiyoruz
Sitemizde, hurafe safsata hayal kurgu söylemlerden oluşmuş kahvehane defineciliğini ret ediyoruz. Bu gün dünyada ispata kavuşmuş meşhur definelerin bulunuş şekli, saklandığı yapılar, Arkeoloji biliminin elde ettiği sonuçlar ışığında define ile uğraşanlara yeni modern akla ve bilime uygun anlayış sağlamak için çaba gösteriyoruz.Bizim farkımız, bakış açımız, ispatlanmış doğru, yalancılıktan,hurafeden, safsatadan,yalandan uzak Arkeoloji Bilimine ters düşmeden öneriler sunmaktır.

SİTEMİZDE SUNULAN HER MATERYAL VE YAPILAN HER YORUM, TESBİT İÇİN ÖN BİLGİ AMACINDADIR . LÜTFEN KAÇAK KAZI, KAÇAK ESER ALIM SATIMI GİBİ YASAL OLMAYAN GİRİŞİMLERDEN BULUNMAYALIM
Define , Antik Eserler, Define isaretleri, Altin,
Efsane
Efsane
Abdullah Vecdi Çoban
Abdullah Vecdi Çoban

Yeni mesajgönderen harabeci » Çrş Oca 20, 2010 8:46 pm

ahhh tarihçi ahhh... :D :D
alması çok basit...
mal, ayni kayaya oyulmuş kayanın içindedir,bilmem anlatabildimmi...
harabeci

Yeni mesajgönderen türkoğlu » Çrş Oca 20, 2010 8:50 pm

kardeşim sorun benim pcdeymiş :mrgreen:
YAPILAN YORUMLAR KESİN OLMAMAKLA BERABER TESPİT İÇİN ÖN BİLGİ

AMAÇLIDIR,LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMAYALIM.
türkoğlu
türkoğlu
Yönetici
Yönetici

Yeni mesajgönderen Efsane » Çrş Oca 20, 2010 10:52 pm

Video düzenlenmiştir

mezarı açılmadı ise kablumbağanın altındadır.

açılmamışsa hayırlı olmasını diliyorum

ve ayın anlamlı güzel işareti olarak seçiyoruz

resimleride eklerseniz dahada güzelleşecek
Sitemizde, hurafe safsata hayal kurgu söylemlerden oluşmuş kahvehane defineciliğini ret ediyoruz. Bu gün dünyada ispata kavuşmuş meşhur definelerin bulunuş şekli, saklandığı yapılar, Arkeoloji biliminin elde ettiği sonuçlar ışığında define ile uğraşanlara yeni modern akla ve bilime uygun anlayış sağlamak için çaba gösteriyoruz.Bizim farkımız, bakış açımız, ispatlanmış doğru, yalancılıktan,hurafeden, safsatadan,yalandan uzak Arkeoloji Bilimine ters düşmeden öneriler sunmaktır.

SİTEMİZDE SUNULAN HER MATERYAL VE YAPILAN HER YORUM, TESBİT İÇİN ÖN BİLGİ AMACINDADIR . LÜTFEN KAÇAK KAZI, KAÇAK ESER ALIM SATIMI GİBİ YASAL OLMAYAN GİRİŞİMLERDEN BULUNMAYALIM
Efsane
Efsane
Abdullah Vecdi Çoban
Abdullah Vecdi Çoban

Yeni mesajgönderen tarihci » Çrş Oca 20, 2010 11:09 pm

ustadlar videoyu begendiginiz icin herkeze ayri ayri tesekkur ederim isim oldugu icin yorumlariniza cevap vermekte gec kaldim ozur dilerim.desifre hocamin yaptigi yorumlari beni cok heyecanlandirdi :).efsane ustadimizinda yorumlarinida dort gozle bekliyorum insallah ugrasmaya deger gerci siz begendiyseniz bos cikacagina inanmiyorum :D elimde suan foto yok ama en yakin zamanda cekmeye gidecegim sizin desteginizle tabi... EFSANE ustadimada videomu ayin en guzel isareti sectiginiz icin cok TESEKKUR ederim.......
tarihci

Yeni mesajgönderen harabeci » Çrş Oca 20, 2010 11:17 pm

tarihci yazdı:ustadlar videoyu begendiginiz icin herkeze ayri ayri tesekkur ederim isim oldugu icin yorumlariniza cevap vermekte gec kaldim ozur dilerim.desifre hocamin yaptigi yorumlari beni cok heyecanlandirdi :).efsane ustadimizinda yorumlarinida dort gozle bekliyorum insallah ugrasmaya deger gerci siz begendiyseniz bos cikacagina inanmiyorum :D elimde suan foto yok ama en yakin zamanda cekmeye gidecegim sizin desteginizle tabi... EFSANE ustadimada videomu ayin en guzel isareti sectiginiz icin cok TESEKKUR ederim.......

kaplumbağa figürleri çok geldi sitemize ama benzetme...
bu kaplumbağanın tam kendisi...kaplumbağa figürüde kesin define inş...
malını al,(ALLAH hayırlı etsin) :D sonra bir güzel fotola...
fotolarını bekliyoruz...
harabeci

Yeni mesajgönderen tarihci » Çrş Oca 20, 2010 11:24 pm

sayin EFSANE ve DESIFRE ustadlarim...ilginize ve yapmis oldugunuz nokta tespiti icin sizlere minnetarim yanliz bir sorunum var bu kaplumbaga yaklasik 2 metrekare civarinda bunu nasil acabiliriz..nede olsa siz daha tecrubelisiniz bildiginiz bir yontem falan varmi yardimci olurmusunuz....
tarihci

Yeni mesajgönderen apoo63 » Çrş Oca 20, 2010 11:31 pm

kaplumbaganın oldugu kayanın tamamını görme imkanımız varmı.nokta konusunda şüphelerim var :?:
HAKKIMDA BİLGİN YOKSA FİKRİNDE OLMASIN..!!
YAPILAN YORUMLAR ÖN ARAŞTIRMA İÇİNDİR .KAÇAK KAZI KANUNEN SUÇDUR.
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen tarihci » Çrş Oca 20, 2010 11:34 pm

ustadim malesef kaplumbaganin oldugu kayanin fotosu yok elimde sadece videosunu cektim :cry: :cry:
tarihci

Yeni mesajgönderen harabeci » Çrş Oca 20, 2010 11:38 pm

tarihci yazdı:sayin EFSANE ve DESIFRE ustadlarim...ilginize ve yapmis oldugunuz nokta tespiti icin sizlere minnetarim yanliz bir sorunum var bu kaplumbaga yaklasik 2 metrekare civarinda bunu nasil acabiliriz..nede olsa siz daha tecrubelisiniz bildiginiz bir yontem falan varmi yardimci olurmusunuz....

kayanın yapısında bir farklılık ara...farklılığı bulduğun yerde boşluk tespiti yap(TAHTA ÇEKİÇLE)...ondan sonra ek yapılmış kayayı kır...kaya horosanlı olduğu için seni biraz uğraştıracaktır ama... DEĞER... :D :D
harabeci

Yeni mesajgönderen tarihci » Çrş Oca 20, 2010 11:56 pm

tamam hocam ins.yuzunuzu kara cikarmam suanda burada kar yagiyor yollar acilir acilmaz oraya gidip soylemis oldugunuz yontemi uygulayip sonuca gitmeye calisacagim.EFSANE ustadimizada videoyu duzenledigi icin cok tesekkur ediyorum cok guzel olmus bu videoyu hatira olarak sakliyacagim :)
tarihci

Yeni mesajgönderen tarihci » Prş Oca 21, 2010 1:50 am

tam olarak olculeri elimde yok malesef ama yaklasik olarak 2 metrekare genisliginde videoda uzaktan cekildigi icin oyle kucuk gozukuyor...
tarihci

Yeni mesajgönderen isotçu » Prş Oca 21, 2010 1:59 pm

kardeş anlıyorum seni....kablumba manile ile kalkacak cinsden.... sabit değil....

altına bakınız.....aynı kaya toz haline getirilir harc yapılır ve sıvanır..... boşluk tespiti yapınız.....yoksa bulunduğu kayayı detaylı inceleyiniz ve fotolayınız....

ve karşıdaki düzlük arazide de araştırmalarınızı yapın.... herhangi bir işaret veya insan eli değmiş kaya varmı...detaylı fotolayınız.....

başarılar kardeş.... ;)
isotçu

Yeni mesajgönderen tarihci » Cum Oca 22, 2010 1:19 am

malesef hayat agaci kardesim manile ile kaldirilacak kadar kucuk bi kaya degil gayet buyuk dedigim gibi videoda oyle gorunuyor.ama figur dedigin gibi kayanin tozundan yapilmis obicimde saglam :cry:
tarihci

Yeni mesajgönderen tarihci » Cum Oca 22, 2010 5:06 pm

kablumbaganin etrafi fotolari.

yorumlarinizi dort gozle bekliyorum arkdaslar,hepinize ayri ayri tesekkurler.

tarihci

Yeni mesajgönderen harabeci » Cum Oca 22, 2010 5:21 pm

tarihçi kardeşim daha ne bekliyorsun,malıda benmi çıkarayım :shock: :shock:
bu işaretlediğim yer,ve buna benzer yerleri kesinlikle kontrol etmelisin...

[resim]http://img251.imageshack.us/img251/8569/foto679a.jpg[/resim]
harabeci

Yeni mesajgönderen tarihci » Cum Oca 22, 2010 5:36 pm

:lol: yok desifre hocam o nasil soz sizi zahmete sokarmiyim hic ben cikariri.sadece arkadaslar ilgi ceken ne varsa fotolamami soyledi bende yolliyayim dedim tabi bu verdiginiz yorum icinde elleriniz der gormesin cok sagolun,ben sizlerden bilgi aldikca bu bolgeyi didik didik arar yinede hedefe ulasmaya calisicam tabi nasip kismetimiz varsa..
tarihci

Yeni mesajgönderen define-piri55 » Cum Oca 22, 2010 5:55 pm

SAYIN EFSANEYE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİMM GERÇEKTEN AYIN EN GÜZEL FOTORAFI OLMASI ÇOK GZL BİR KARAR.SAYGILARIMLA
.·´¯(_.·´¯(_.·´¯(_š є я к @ η_)¯`··._)¯`·._)¯`·.
define-piri55
define-piri55

Yeni mesajgönderen antiochos17 » Cum Oca 22, 2010 5:56 pm

Kusuruma bakmayın arkadaşlar ama ben kaplumbağanın emanetinin bu kadar basit olacağını düşünmüyorum.
Siz hiç bir kaplumbağayı kabuğundan çıkarmaya çalıştınız mı? Bunun ne kadar zor olduğunu biliyormusunuz?
Resimler kaliteden biraz yoksunlar:( Ama gördüğüm kadarıyla üst kaya katmanı komple kaplama gibi geldi bana.
Bu demektir ki, öncelikle üst katmandan kurtulunacak, daha sonra alttaki odaya veya kapağa inilecek.
Bunun basit bir yolu vardır mutlaka ama şimdilik bu resimlerle tespit edebilmemiz zor.
Biraz daha kaliteli resim ve daha geniş açılardan manzarayı görebilirsek daha isabetli yönlendirmeler yapma imkanı bulabiliriz.
Yoksa yukarıda belirttiğim gibi, işi en az 3 kat artırarak üst katmandan kurtulmanız ve alt katmandan girişi bulmanız gerekecek.
Saygılarımla....
DÜŞÜNMEDEN ÖĞRENMEK FAYDASIZ, ÖĞRENMEDEN DÜŞÜNMEK TEHLİKELİDİR.
antiochos17
antiochos17

Yeni mesajgönderen antiochos17 » Cum Oca 22, 2010 8:25 pm

Kaplumbağanın daha resmini bile göremedik. Arkadaş kaplumbağayı farklı açılardan resimlemeye üşenmiş.
Mevcut resimler eklenen videodan alınan ve dolayısıyla net olmayan resimler. Yeterli değiller benim için.
Kaplumbağanın bulunduğu kayanında resimleri yok. Kaplumbağa nasıl bir kayada bekliyor meçhul şimdilik bizler için.
Bu sebeplerle lütfen ''kaldır orayı, patlat orayı, sök at kaplumbağayı'' şeklinde yorumlar yapmaktan kaçınalim şimdilik.
Bizlere düşen görev, toplanabilecek tüm verileri topladıktan sonra geçmiş bilgi ve tecrübelerimizin ışığında arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek. Mekan ve işaretleri kırdırıp dağıttırdıktan sonra geriye dönme şansını bulamayabiliriz bir daha.
Saygılarımla....
DÜŞÜNMEDEN ÖĞRENMEK FAYDASIZ, ÖĞRENMEDEN DÜŞÜNMEK TEHLİKELİDİR.
antiochos17
antiochos17

Yeni mesajgönderen tarihci » Cum Oca 22, 2010 9:31 pm

evet arkadaslar benim sari renkte daire icine aldigim yer kaplumbaganin kendisi fotoyu asagidan cektigim icin oyle gorunuyor ayrica oturdugu daginda goruntusu olsun diye asagidan cektim videoda zaten tertemiz gozukuyor.hayat agci kardesim biz bes kisi arkadas gittik kablumbaga cok hafif tepisiyor ama buyuk ve agir yani saga sola yada kaldirilacak cinsten degi birde sivama olayi oldugu kesin canli ciplak gozle bakildiginda temiz anlasiliyor.kablumbaganin altinda bosluk gorunmuyor arkadaslarla her yerden baktik oylece daga oturtulmus gibi bir parca halinde duruyor,ayrica kaplumbaganin her hangi bir yerinde bosluk sesi gelmiyor, garip tecrubede olmayinca pek bir sey yapamiyoruz zaten yunanistanda yasiyorum kazi izni cikarsam bile bize yedirirlermi ama bu tarihi yerler,medeniyetler,ben vearkadaslarim merak ediyoruz,arastiriyoruz geziyoruz daglarda arazilerde kablumbaganin bulundugu bolgede eskiden o daglarda eskiyalar,osmanli,roma gibi imparatorluklak gecmis bulgaristan sinirlarina bayagi yakin bir yer baska anlatabilecegim pek bir sey yok.
tarihci

Yeni mesajgönderen tekin35 » Cum Oca 22, 2010 10:27 pm

benim fikrim ve görüşüm bu kablubağa demiş olduğunuz taş doğal oluşumdur.arkadaşlar.
bunun herhangi bir mezarla yada gömü (saklı para) tabiriyle ilgili olmayacığı kanatındayımm
Sed ignotis perierunt mortibusili...
tekin35

Yeni mesajgönderen TaTar08 » Cum Oca 22, 2010 10:51 pm

Antiochos17 ye aynen katılıyorum. Video ve resimler bencede yetersiz. Kaplumbağayla, etraf fotolarındaki kayaların yapıları farklı.

Arkadaşım burada bir sonuç elde etmek istiyorsan kaplumbağayı ve çevreyi detaylıca fotoğrafla.
" TÜRK çocuğu ATASINI tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır."

Mustafa Kemal ATATÜRK
TaTar08
TaTar08

Yeni mesajgönderen ali-baba2 » Cmt Oca 23, 2010 1:01 am

selam bu isaretin emaneti buyuk ihtimalle hemen isaretin oldugu kayanin yakin cevresinde aranmasi lazim cunku kaplumbaga oturuyor vaziyette bacaklari felan gozukmuyorr hemen yakin cevresinde olmasi lazim kayaninicine saklanmistir buyuk ihtimalle
ali-baba2

Yeni mesajgönderen tarihci » Sal Oca 26, 2010 8:13 pm

valla hocam keske tecrube olsaydida neyi nasil cekip yollamamiz gerektigini daha iyi bilseydik.
tarihci

Yeni mesajgönderen zeybek » Prş Şub 04, 2010 12:17 am

selamlarr apo abii efsane hocamm.ne amandırr girişş yapamıyordumm.saygılarr sevgilerr hocamm antalyadannnn
zeybek

Yeni mesajgönderen Efsane » Prş Şub 04, 2010 1:47 am

zeybek yazdı:selamlarr apo abii efsane hocamm.ne amandırr girişş yapamıyordumm.saygılarr sevgilerr hocamm antalyadannnn

aleykümselam hoş geldin

Efsane
Efsane
Abdullah Vecdi Çoban
Abdullah Vecdi Çoban

Yeni mesajgönderen defineavcıları » Prş Şub 04, 2010 2:25 pm

zeybek yazdı:selamlarr apo abii efsane hocamm.ne amandırr girişş yapamıyordumm.saygılarr sevgilerr hocamm antalyadannnn

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kardeş seni yeniden aramızda görmek cok güzel.
Unutma, sana ışık tutanlara sırtını dönersen, göreceğin tek şey kendi karanlığındır.
defineavcıları
defineavcıları
Şeref Konuğu
Şeref Konuğu

Yeni mesajgönderen apoo63 » Prş Şub 04, 2010 10:57 pm

selamlar zeybek kardeş hoş geldiniz .sizi tekrar aramızda görmek bizi mutlu etti.
HAKKIMDA BİLGİN YOKSA FİKRİNDE OLMASIN..!!
YAPILAN YORUMLAR ÖN ARAŞTIRMA İÇİNDİR .KAÇAK KAZI KANUNEN SUÇDUR.
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen cix_35_by » Pzr Mar 07, 2010 8:41 pm

selam yer güzel kayadaki cizikler mahsenni işaret ediyo
cix_35_by

Yeni mesajgönderen kınalı » Cmt Mar 13, 2010 11:06 pm

çok güzel yorumlar,herkes haklı,bilgi herşeydir,bu kaplumbaganın yapma sıvanma oldugunu söylemiş resmi video yu çeken arkadaş,ancak dogal oluşum olabilecegi de söylenmiş,bu tüm yapılar için gerekli bir görüştür ilk izlenimler buna göre yapılır ve bu çok kısa süreli bir endişe kaynagıdır,emare üzerindeki en küçük bir bulgu obje ile bu sorun rahatlıkla geçer,dogal oldugu kanısında deilim,yapma oldugu gerçeginden hareketle, yada dogal bir kaya tepesinin şekillendirilerek yapılması yada taşıma bir büyük taşın(birden fazla kişi yada yardımcı aparetlerle) oraya çıkarılıp şekillendirilmesi gerçeginden hareketle,hemen hemen tüm yorumlarda oldugu gibi benim görüşümde kesinlikle boş bir yer olmamasıdır.kaplumbaganın ayaklarının yapılmaması,yani olmaması ilk kendini veren ipucudur ki yapma (horasan sıvama) oldugu kesinlik kazanmışsa ilk düşünülecek yer kaplumbaganın kendisidir,ayakların olmaması malın sabit olması ihtimalidir,ikinci gözlenecek olansa kaplumbaganın oturdugu yer yani hemen altıdır,her ne kadar buraya farklı bir açıdan sag alt sol alt veya daha aşagıdan bir kapatılmış oyuk olabilir olsada,aslolan malın kaplumbaganın altında olmasıdır,ben aranılan varsa bulunulacak olanın bu kaplumbaga nın oldugu tepecik kayanın herhangi bir yerinde oldugu kanısında degilim,öyle olsa en azından içeri çekilmiş bir ayak sülüeti olmalıydı,yön,egim,seviye ,mesafe gibi(çok degerli üstadımızın dediği gibi:kaya işaretlerinde asl olan netlik tir,net olan degerledirilir,gerisi hayalcilik olur:)seni çok seviyorum üstad,üye olmadan öncede sürekli yine buradaydım,haklarını yemeyeyim seni takip eden 'prdn TAKLİT' edenlerde gerçek birer arkeolog,kültür sanat uzmanı,bir doga aşıgı insanlar gibi maşaAllah hepsine saygılar sunuyorum)kaplumbaga ya ulaşabilecek ( kaplumbaganın hemen yakınına yada alt kısımlarına gelebilecek kapatılmış bir delik yada oyuk girişi varsa bile)nerede aranırsa aransın aranılacak ve bulunmak istenen emare kaplumbaganın ya kendisi yada hemen altıdır,görüşüm budur:tüm degerli kardeşlerime saygılarımla.
kınalı
Profesyonel - Vip Üye
Profesyonel - Vip  Üye

Re: KAPLUMBAGA.

Yeni mesajgönderen ALTINcekic » Pzt Ara 27, 2010 7:26 pm

s.a arkadaşım videoda gördüğüm kadarıyla kamplumbağanın ayağı içerde kafası dışarda çiziklerede bakılırsa baktığı yönde bir kapak veya mahsen var çünkü ayaklarıyla kafası içeride olsaydı mal kayanın içinde olurdu ayaklar içerde bunun anlamı mesafenin yakın olduğu anlamına geliyo kafada dışarda olduğundan mala bakıyo baktığı yönü bir araştır bence Allah hayırlısını nasip etsin diyorum selametle kal A.E.OL
ALTINcekic

Yeni mesajgönderen solomoncrown » Pzt Ara 27, 2010 9:16 pm

Selam arkadaşım günlük olarak siteye isimle girmesem de misafir olarak giriyorum sitemize yüklenen resim v.s şeyleri ve yazmış olduklarınızyorumları okuyorum,ancak güzel bir işaret gördüğümde yorum yapmaya değer bir şey görürsem mutlaka cevap verme ihtiyacı hissediyorum.Video yüklemişsin ben gözden kaçırmışım şimdi ise videon bende açılmadı ama yazma ihtiyacı duydum. Genelde kaplumbağa işareti işaretin hemen yakınlarında küçük bir yükseltiyi (yığmayı) anlatmaya çalışır.Kaplumbağayı göz önüne getirelim nasıl bir yapıdadır.Küçük bir yığmayı andırır.Ha şunlarda vardır kaplumbağa olayında kafasının içeri çekik oluşu ayaklarından birinin farklı yöne bakması ayaklarının olmaması ,kafasının belli bir yöne bakması kuyruklu olması kafasının yukarı kalkık olması aşağı toprağa doğru gömülmüş olması örnekleri uzatabiliriz bunlara dikkat ederek kendimize bir yön çizebiliriz.Yani birazda sizin dikkatiniz gerekiyor.Bir çok arkadaşımız ve ustalarımız yorum getirmişler hepside hemen hemen doğru yorumlar ama benim yazmış olduğum yorumlar olayın bir başka bakış açısı sen bunları harmanlayarak kendine bir yol çiz tekrar selamlar.Hoşçakal.
Sevgili arkadaşlar yapmış olduğumuz yorumlar kati sonuçlar değildir

solomoncrown
solomoncrown

Yeni mesajgönderen ahmet3940 » Sal Ara 28, 2010 3:58 pm

2. fotoda açılmış mezar yada kasalar var inşallah dönem soygununa uğramamıştır..
ahmet3940

Yeni mesajgönderen tarihci » Pzt Oca 17, 2011 10:13 pm

yorumun cok guzel solomoncrown ustat,sagolasin degerlendirmeye calisicam,ayrica butun arkadaslarin yorumlari icin tek tek hepsine minnettarim t.s.k....
tarihci

Yeni mesajgönderen moise38 » Sal Nis 19, 2011 11:12 pm

tarihci kardas sonuc hayirlimi ?
moise38

Yeni mesajgönderen 42selam » Cmt Ara 10, 2011 10:26 pm

selam kardeşler herkes bir yorum yapıyor güzel.ancak kaplumbağanın dikkat edrseniz üzerinde işaret var buna pek değinen olmamış..roma rakamı ile 14 yazıyor sanki.ustalar bunu göz önende bulundurmada fayda vardır zannedersem.saygılar
42selam

Yeni mesajgönderen tarihci » Prş Ara 22, 2011 10:19 pm

evet arkadasim kablumbaganin sirtinda roma rakamlariyla net olmasada IIV yaziyor yani 7nin tersi ne olabilir bende tam anliyamadim sonuc olarak elimde bir sey yok malesef saygilar..
tarihci

Yeni mesajgönderen ARTEMİSİA » Prş Ara 22, 2011 11:00 pm

dostum bir sürü yorum yapılmış resimler imageshack kaynaklı silinmiş.burada ne işlem yaptın ne sonuç elde ettin bilemem.tekrar çek herkes yardımcı olmaya çalışır.eğer bir olay gercekleşmişse yüzleri güldüren buldukların senin tecrüben bizim olsun.arazi yüzeyi ve yaşayan her uygarlığın ciltler dolusu tarihi incelendiği zaman sonuç alınabilinir.çözümü olmayan işaret yoktur yeter ki iyi bir inceleme yapılsın.
ARTEMİSİA
ARTEMİSİA

Dön AYIN EN GÜZEL DEFİNE İŞARETİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Kimler çevrimiçi

Toplam 2 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 2 misafir (son 20 dakika içerisinden aktif olan kullanıcılar)
Bugüne kadar en çok 523 kişi Pzr Mar 18, 2012 11:15 pm tarihinde çevrimiçi oldu

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Login Form