Define İşaretleri ve Anlamları • ÇUBUKLAR HAKKINDA HER ÅžEY.
Zaman: Sal May 22, 2012 7:21 am

Text Size

ÇUBUKLAR HAKKINDA HER ŞEY.

Bu başlıkda çubuklar konusunda öğrenmek istediginiz her şey paylaşılacakdır.
Forum kuralları
Sitemize Mesaj Yazmadan Önce Kuralları Oku, Kurallara Aykırı Davranmak Sizleri Siteden Uzaklaştırmaya, Mesajlarınızın Silinmesine Neden Olacağı Gibi , Sitemizden ve Bizlerin Bilgisinden Faydalanmak Kurallara Uymak Şarttır...
1- Mesaj Yazmadan Önce Forum Kurallarını Okumak İçin Buraya Tıkla
2- Resim Nasıl Çekilir ? Buraya Tıkla
3- Foruma Resim Nasıl Eklenir ? Buraya Tıkla

ÇUBUKLAR HAKKINDA HER ŞEY.

Yeni mesajgönderen apoo63 » Cmt Eki 03, 2009 1:33 am

Degerli definegizemi.com üyelerimiz için çubuk konusunda merak edilen her şeyi ,nelerden yapıldıgı,nasıl çalışdıgı.nelere gittigi ,hangi taşları algıladıgı metallerin tesbiti.
yapılan çubukların fotoları ,çubukların çektigi çeşitli taşların fotoları sizlerle paylaşacagız.
çubuklar hangi agaçlardan ve metallerden yapılır hangileri daha etkilidir.
kısacası ögrenmek istediginiz herşeyi birebir arazi çalışmaları dogrultusunda sizlerle paylaşacagız.
HAKKIMDA BİLGİN YOKSA FİKRİNDE OLMASIN..!!
YAPILAN YORUMLAR ÖN ARAŞTIRMA İÇİNDİR .KAÇAK KAZI KANUNEN SUÇDUR.
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen kursat69 » Cmt Eki 03, 2009 1:40 am

Usta cok güzel olur simdiden tesekkürler.
kursat69
kursat69

Yeni mesajgönderen apoo63 » Cmt Eki 03, 2009 2:22 am

ÇUBUK.Asırlardan bellidir maden yataklarının,su yataklarının.hazine ve definelerin yerlerini tesbit etmede kullanılan muhtelif çubuklar her dönemde insanların ve fen ilimleriyle ugraşan araştırmacıların dikkatini çekmiş dir.bu dikkat çekmelerin en önemlisi Fransa fünun akademisi organize ettigi bir komisyon tarafından yapılan sihirbazlar yarışmasında bu konu ele alınmışdır ve alınan başarılı sonuçlar insanları hayrete düşürmüşdür.
Bilimsem açıklaması.
Radyestezi (Işımduyu), insan bedenindeki titreşim alanlarının, canlı ya da cansız nesneler hakkında bilgi sağlamak için faydalanıldığı bir södobilim(sahtebilim) dalıdır yani gerçek bilimsel verilerle desteklenemez. Bu bilgi, hedef nesnenin enerji alanlarıya eşdeğer rezonansa girmesiyle sağlandığı söylenir. Bilginin deşifre edilebilmesi için özel cihazlar kullanılır.

Önceleri sadece su bulma, maden arama ve kayıp nesnelerin yerini belirleme gibi alanlarda kullanılırken, radyestezi günümüzde alternatif tıpta uygulama alanı bulmaya başlamıştır.

Işımduyu, canlı ve cansız üç haldeki bütün maddelerin ışımalarından, farklı dalga boylarında, sürekli çıkan ışımlara karşı duyarlılık södobilimidir.

Işımduyu ismi Fransızca'ya Radiæsthesie - Radiesthesia – Radiesthésie - Radiästhesie olarak 19. yüzyıl sonlarında girmiş, bu tarihten önce dinsel inanç çerçevesinde değerlendirilmiştir.

-Radyestezi terimine önceleri rabdomansi deniyordu.
Kullanıldığı veya kabul edilen anlam ise;
madenlerden yayılan titreşimleri çubuk vasıtası ile
tesbit etmek ve duymak..idi.

-RABDOMANSİ; yani çatal çubuk ile(baget) yapılan
keşfin çok eski bir geçmişi olduğu bilinmektedir.

-Çinliler, Mısırlılar, Keldaniler tarafından
kullanılıyordu.

-Çatal çubuğun kullanıldığını gösteren kabartma,
Çin İmparatoru Yu'nun mezar taşında görüldü.
Yu, bu yol ile su ve madenler bulabiliyormuÅŸ.

-İlk çubuk tecrübelerinde, kabuğu boylamasına
çizgi çizgi soyulmuş bir çubuk havaya atılıyor ve
düşüş tarzına göre bundan bir sonuç çıkarma
yoluna gidiliyordu. Bu keşif çubuğu, sonradan
çatal çubuk haline dönüştürülerek "Rabdomansi" yi
doÄŸurmuÅŸtur.

-RADYESTEZİ; Maddesel ışınımlar (radyasyon) vasıtasıyla
insanın organizmasında metdana gelen duyumları tayin etmek
anlamak melekesidir.

-Radyestezi, daha çok sarkaç (pandül) vasıtası ile
icra edilir. Sarkacın cinsi, ağırlığı, ipin cinsi
ve boyu tecrübenin türüne göre ayarlanabilir.

-Radyestezist, hassas bir kimsedir.
Kendisinden çıkıp yayılan tesirler ile maddelerden
yayılan tesirler, sarkacın aracılığı ile birbirleri
ile karşılaşırlar.
-Bu karşılaşma sonucu sarkaçta hareketlenmeler belirir.
Dairesel, ileri-geri, sabit kımıldama gibi..

-Operatörün kutupsallık durumu, sarkacın üzerinde
durduğu cisim (imkân'a göre) in kutupsallık
(polarite) durumu..önemlidir.
-Yayılan ışınların (insandan ve cisimden) frekansı,
şiddeti, amplitüd'ü, dalga boyu..radyestezi çalışmalarında
esaslı bir yer tutar.

-Seksen sene evvel mistik bilimlerden sayılan
RADYESTEZİ, bu gün kendisini müsbet ilim sahasında
kabul ettirmiş, dünyanın her tarafında uygulanır hale
getirmiÅŸtir.
-Jeoloji, tıbb, ziraat, hayvancılık ve hatta askeri
sahalarda bile yaygın uygulama alanı vardır.

*YÖNELİM veya TROPİZM :

-Bitkilerin ya da bazı basit yapılı hayvanların belirli
bir doğrultudaki güçlü bir uyaranın etkisiyle yön değiş-
tirerek bu uyarıya verdikleri yanıt.

-Bu yanıt uyarana doğru yönelmek ya da uyarandan uzaklaşmak
biçiminde gerçekleşir.

-Uyaranın geliş yönündeki hareketlere : ortotropik
-Uyaranın yönüne eğik hareketlere : plagiotropik
-Uyaranın yönüne dik hareketlere . diatropik..
..hareketler denir.

-Uyarana bağlı olarak gruplandırılan çeşitli yönelim
tipleri vardır.

-Işığa yönelim : Fototropizm
-Yerçekimine yönelim : Jeotropizm
-Kimyasal maddelere yönelim : Kemotropizm
-Suya yönelim : Hidrotropizm
-Mekanik uyarılara yönelim : Tigmotropizm
-Elektrik akımına yönelim : Galvanotropizm/Elektrotropizm.

-Bazen de uyarı hangi yönden gelirse gelsin,
yönelimin daima belirli bir yöne doğru oluştuğu
gözlenir.
-Bu tür değişim hareketlerine NASTİ/KIVRILMA denir..

NOT; son yazılar alıntıdır.
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen Efsane » Cmt Eki 03, 2009 2:25 am

kolay gelsin abi

Aynı zamanda dedektör ve diğer elektronik sistemlerin yanıllttığı (öttüğü) taş çeşitleri, Teknolojinin başarısızlıklarının bir kanıtı olacaktır. Yani ayırımlı, görüntülü cihaz deyip satılan övmekle bitirilmeyen cihazların foyasıda beraberinden ortaya çıkacaktır.

apoo63 ve yılmaz63 abilerimizin aylardır yaptığı çok ciddi çalışmadır.
resimlere sitenin puntasını vurak :D:D:D:D

çaldırmayak o güzel resimleri :D:D:D:D

zipla e-mail olarak gönder şeffaf punta vurak ayların alın teridir...

Tüm safsatalara ciddi bir cevap olacaktır.

Değerli arkadaşlar bizi takip etmeden hiç bir dedektör yada şu bu satın almayınız.

Teşekkür eder başarılar dilerim.
Sitemizde, hurafe safsata hayal kurgu söylemlerden oluşmuş kahvehane defineciliğini ret ediyoruz. Bu gün dünyada ispata kavuşmuş meşhur definelerin bulunuş şekli, saklandığı yapılar, Arkeoloji biliminin elde ettiği sonuçlar ışığında define ile uğraşanlara yeni modern akla ve bilime uygun anlayış sağlamak için çaba gösteriyoruz.Bizim farkımız, bakış açımız, ispatlanmış doğru, yalancılıktan,hurafeden, safsatadan,yalandan uzak Arkeoloji Bilimine ters düşmeden öneriler sunmaktır.

SİTEMİZDE SUNULAN HER MATERYAL VE YAPILAN HER YORUM, TESBİT İÇİN ÖN BİLGİ AMACINDADIR . LÜTFEN KAÇAK KAZI, KAÇAK ESER ALIM SATIMI GİBİ YASAL OLMAYAN GİRİŞİMLERDEN BULUNMAYALIM
Define , Antik Eserler, Define isaretleri, Altin,
Efsane
Efsane
Abdullah Vecdi Çoban
Abdullah Vecdi Çoban

Yeni mesajgönderen türkoÄŸlu » Cmt Eki 03, 2009 7:39 am

ustalarımız iş başında,kim tutar bizi,alem buysa kral www.definegizemi.com. :D :D
YAPILAN YORUMLAR KESİN OLMAMAKLA BERABER TESPİT İÇİN ÖN BİLGİ

AMAÇLIDIR,LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMAYALIM.
türkoğlu
türkoğlu
Yönetici
Yönetici

Yeni mesajgönderen harabeci » Cmt Eki 03, 2009 8:54 am

apoo63 üstadım resimli anlatım olsaydi daha iyi anlayacağımızı düşündüm...saygılarımı sunuyorum...
harabeci

Yeni mesajgönderen efsanegkn » Cmt Eki 03, 2009 9:42 am

ver gazı ver gazı dan daha guzel çalışmalar iççin moral olur saygılar ustalar sızsız olmuyordu bu sıte tekrar hoş geldınız sefa geldınız :D
efsanegkn
efsanegkn

Yeni mesajgönderen Etka Cehd » Cmt Eki 03, 2009 12:54 pm

""""Önceleri sadece su bulma, maden arama ve kayıp nesnelerin yerini belirleme gibi alanlarda kullanılırken, radyestezi günümüzde alternatif tıpta uygulama alanı bulmaya başlamıştır. """""
meşhur 250 tl lik hocanın çubuklarına çok yazdım,şimdi neticeyi bekliyorum fotolarla anlatım bir gerçekleşsin ona göre ya takdir edicez yada safsata olduğunğunu yazmaya devam edicez,apoo 63 abibekliyoruz neticeyi işi ticarete de dökmeyin ha
gerçi çok rantabl bir iş
Her şey TURKUYA için
Etka Cehd
Etka Cehd

Yeni mesajgönderen türkoÄŸlu » Cmt Eki 03, 2009 1:40 pm

metropol tilkisi yazdı:""""Önceleri sadece su bulma, maden arama ve kayıp nesnelerin yerini belirleme gibi alanlarda kullanılırken, radyestezi günümüzde alternatif tıpta uygulama alanı bulmaya başlamıştır. """""
meşhur 250 tl lik hocanın çubuklarına çok yazdım,şimdi neticeyi bekliyorum fotolarla anlatım bir gerçekleşsin ona göre ya takdir edicez yada safsata olduğunğunu yazmaya devam edicez,apoo 63 abibekliyoruz neticeyi işi ticarete de dökmeyin ha
gerçi çok rantabl bir iş

arkadaşım ustalarımız bu gibi şeyleri ticarete dökmek isteselerdi sıra buna bile gelmezdi buna inanın,sizlerin de gördüğü üzere burda kimseden gram menfaat beklemeden başta ustalarımız sonra yöneticiler olarak bizler sizlere elimizden gelen tüm yardımları yapmaya çalışıyoruz aynı zamanda şahit olduğumuz gibi dedektör satıcıları ve diğer definecilikle ilgili her ne olursa olsun milletimizi kandırmaya ve sömürmeye çalışan ve her kim olursa olsun bunların karşısında ilk olarak EFSANE ve APOO63 hocalarımız durmaktadır.

türkoğlu
türkoğlu
Yönetici
Yönetici

Yeni mesajgönderen apoo63 » Cmt Eki 03, 2009 11:38 pm

efsanegkn kardeşim gaz vermeye gerek yok bize kimse gaz versin veya faklı anlamda bu işi yapmıyoruz gerçek arazide edindigimiz bilgileri sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz.
meropoltilkisi hocam rant peşinde olmadıgımızı herkesin bildigi gibi sende biliyorsun sanırım. amacımız çubuklar hakkında söylenilen ve anlatılanların gerçek olup olmadıgı veya nelerin dorgu nelerin yanlış oldugu hakkında yaşadıgımız ,edindigimiz bilgiler dogrultusunda birşeyler yapabilmek .

Degerli defineci kardeşlerim burda paylaşacagımız bilgilerin her zaman arkasında olacagımızı ve oldugumuzu bilmenizi isterim .satma veya başka bir amacımız kesinlikle yokdur burda bahsedilecek olan çubuklar her hangi bir agaçdan bir çakıyla koparıla bilecek veya elektirikçiden bir iki liraya alına bilecek herkesin kolaylıkla yapabilecegi bir şeydir.öyle bahsedildigi gibi içersine yok civa yok gümüş koyulacak bir şey degildir.
Arkadaşlardan ricam birisine bir şey isnat etmeden önce iyi düşünüp sonucu görmelerini beklemeleridir .

saygılarımla apoo63..................
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen tekin35 » Cmt Eki 03, 2009 11:54 pm

sonucu büyük bir sabırsızlıla bekliyorum bakalım ne cıkacak oraya

konuya ne kadar çok açıklık kazandırırsanız okadar iyi olacakdır
Sed ignotis perierunt mortibusili...
tekin35

Yeni mesajgönderen efsanegkn » Pzr Eki 04, 2009 11:32 am

orda durunuz apoo hocam ben bu sıteye geırdıgımden berı en ufak bı karalama yaptı isem iptal edın hıç dusunmeden . ben sadece esprı olsun dıye yazdım hem yazdıgımda hakaret içeren bişey degıl gaza gelmek yanı destegı cok olan kısınınn daha azımle bu öğrendiği blgileri bizle daha cok daha ayrıntılı vermesı manasında soyledım bende bu ailenın bı parcasımyım . :?: :?
efsanegkn
efsanegkn

Yeni mesajgönderen apoo63 » Pzr Eki 04, 2009 11:42 am

kimse sana ailenin parçası degilsin demedi bir de lütfen bırakın artık bu beni silin uyarısını .yazılan bir yazı bana ters geldigi gibi sizlerede ters gelebilir her bu durumda silin beni dense sonu nereye varır bilemiyorum.
yazdıgınız gaz yazısı bana nahoş geldi bende açıklama yaptım .
uzatmanın bir alemi yok .
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen efsanegkn » Pzt Eki 05, 2009 10:17 am

pekı öyle olsun hocam madem nahoş geldı bıraz daha yumusak bır uyarı yapabılırdınız :?:
efsanegkn
efsanegkn

Yeni mesajgönderen defineavcıları » Pzt Eki 05, 2009 11:15 am

efsanegkn yazdı:pekı öyle olsun hocam madem nahoş geldı bıraz daha yumusak bır uyarı yapabılırdınız :?:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Biz hepimiz kardeşiz bu sitede. Son zamanlarda sitemize yapılan saldırılar hepimizi gerginleştirdi.

Onun icin her ne olursa olsun darılmaca yok.
defineavcıları
defineavcıları
Åžeref KonuÄŸu
Åžeref KonuÄŸu

çubuklar

Yeni mesajgönderen fatihgmc » Pzt Eki 05, 2009 1:18 pm

apo63 üstad, meraklandırmada bizi anlat, inan çatlayacağım burada, bombayı hemen patlat :)

üstad nasıl oldu kafiyeler güzel dimi. şaka biyana merakla bekliyoruz sevgi ve saygılarımla.
fatihgmc
fatihgmc

Yeni mesajgönderen isotçu » Pzt Eki 05, 2009 11:11 pm

efsanegkn yazdı:pekı öyle olsun hocam madem nahoş geldı bıraz daha yumusak bır uyarı yapabılırdınız :?:

efsanegkn kardeş burada yanlış anlaşılma oldu ama olur bazen böyle şeyler insanlık hali.... hepimiz biliyoruzki merdiven

altı sahte dedektör yapanlara karşı www.definegizemi.com ailesi olarak büyük bir mücadele içerisindeyiz... sitemizi çökerten

lerde onlar zaten.... en hassas durduğumuz nokta budur.... üstadlarımız sayesinde definegizemi.com ailesinin veya başka sitelere üye olupda define işleri yapan kardeşlerimizin sömürülmesini büyük oranda engelllemekteyiz....

burada hepimiz mutedil olup kardeşce yolumuza devam edeceğiz.... üstadımız bu tür sömürücülere karşı bir çalışma

yapmaktadır anladığımız kadarıyla.....

şimdi bende bir latife yapayım yarı ciddi Apoo63 üstad bizim tümülüsün de odasını bulurmu bu çubuklar boşluk

tespitiyle.....

eğer bulursa sana bol acılı kuzu çevirme bizim yaylada....

başarılar....Rabbim yar ve yardımcınız olsun.... :) :) :)
isotçu

Yeni mesajgönderen apoo63 » ÇrÅŸ Eki 07, 2009 2:39 pm

hayatagacı usta bende yarı şaka yollu diyeyim bulur. :?:
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen isotçu » ÇrÅŸ Eki 07, 2009 3:30 pm

apoo63 yazdı:hayatagacı usta bende yarı şaka yollu diyeyim bulur. :?:

Ustaaa :D şimdi hakket tin walla bol acılı bir kuzu çevirmeyi.... :)
isotçu

Yeni mesajgönderen türkoÄŸlu » ÇrÅŸ Eki 07, 2009 3:46 pm

biri yer biri bakar kıyamet bundan koparmış,biz de deşifre ustamla kuru ekmek,soğan yeriz ozaman :lol: :lol: :lol:

türkoğlu
türkoğlu
Yönetici
Yönetici

Yeni mesajgönderen harabeci » ÇrÅŸ Eki 07, 2009 3:50 pm

türkoğlu yazdı:biri yer biri bakar kıyamet bundan koparmış,biz de deşifre ustamla kuru ekmek,soğan yeriz ozaman :lol: :lol: :lol:

en sevdiğim yemek.....ama yanında hamsi olması şart..... :lol: :lol: :lol:
harabeci

Yeni mesajgönderen isotçu » ÇrÅŸ Eki 07, 2009 3:58 pm

deşifre53 yazdı:
türkoğlu yazdı:biri yer biri bakar kıyamet bundan koparmış,biz de deşifre ustamla kuru ekmek,soğan yeriz ozaman :lol: :lol: :lol:

en sevdiğim yemek.....ama yanında hamsi olması şart..... :lol: :lol: :lol:

ustalar o zaman biriniz hamsi getirsin diğerinizde soğan ekmek getirsin bol acılı bir kuzu çevirmeyi yapalım.....

ammaaaa!! önce çalışacaksınız hak edeceksiniz....elleriniz bir patlasın sonra ben size bir çevirme yaparım.... :D
isotçu

Yeni mesajgönderen apoo63 » ÇrÅŸ Eki 07, 2009 4:12 pm

çevirme yi soganı ekmegi boş verin gelin urfaya size ciger kebabı yedireyim. :lol:
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen türkoÄŸlu » ÇrÅŸ Eki 07, 2009 4:13 pm

ustalar o zaman biriniz hamsi getirsin diğerinizde soğan ekmek getirsin bol acılı bir kuzu çevirmeyi yapalım.....

ammaaaa!! önce çalışacaksınız hak edeceksiniz....elleriniz bir patlasın sonra ben size bir çevirme yaparım.... :D[/quote]

usta kuzu çevirmeyle hamsi yenmez ki fakat geçen pazar günü arazideyken deşifre ustamla beraber öğle molasında domates soğan, ekmek yedik inanın baldan tatlıydı okadar çalıştık ki kurt gibi acıkmışız çalışmanın sonuçlarını yakın zamanda sitemizde yayınlayacağız,bizi izlemeye devam edin. :lol: :lol: :lol:

türkoğlu
türkoğlu
Yönetici
Yönetici

Değerli Apo abim bu benim çubukların kullanımı hakında tecru

Yeni mesajgönderen okumuscell » PrÅŸ Eki 08, 2009 11:20 am

Değerli Apo abim bu benim çubukların kullanımı hakında tecrubelerinizi paylaşabilirmisiniz ?
[quote="okumuscell"]Arkadaşlar çubuk işi bilirsiniz yanıltıcı ama bazen hedef bulmada işe yarayabileceğini düşünüyorum .Belki birinir işine yarar faydalı olurum kanısı ile yolluyorum .Ben pek anlamam ama; birkaç aydır çalıştığım nacizane kendi yaptığım çubuğu tarif etmeye çalışacağım. Tutma kollarındaki ufak delikler L şeklindeki demirin rahat dönmesi için ve yandaki deliğe takılacak olan telin rahatsız etmemesi için delindi. Bilindiği gibi çubuklar yer altındaki elektriğe gidiyormuş. Çarpı yaptığı yerde ayağının altında var demek ama ne ? Ben denemesini yaptım. Güzel sonuç aldım diyemiyorum artık çünkü gösteriyor ama nevar neye gösteriyor bilemiyorsun. Ama açıkçası kendi sakladığımı buluyor. ::::: : Belki ben kullnamasını yapamamışımdır. Faydalı olması dileği ile
[resim]http://img229.imageshack.us/img229/9986/ubukprojezm465x462jq3.jpg[/resim]

[resim]http://img378.imageshack.us/img378/6122/ubuktutuvegelieklinb7.jpg[/resim]

[resim]http://img378.imageshack.us/img378/267/proje1ht3.jpg[/resim]

[resim]http://img378.imageshack.us/img378/9028/proje21xz7.jpg[/resim]

[resim]http://img378.imageshack.us/img378/3958/s6300519528x396gh9.jpg[/resim]

[resim]http://img371.imageshack.us/img371/1726/s6300521528x396rx7.jpg[/resim]

[resim]http://img378.imageshack.us/img378/244/s6300522600x450gf6.jpg[/resim]

[resim]http://img381.imageshack.us/img381/170/dsci0002cz7.jpg[/resim]

[resim]http://img72.imageshack.us/img72/1039/dsci0003vy0.jpg[/resim]
Lanet olsun içimdeki define sevgisine ...
okumuscell
okumuscell

Yeni mesajgönderen apoo63 » PrÅŸ Eki 08, 2009 1:40 pm

okumuscell kardeşim evet bunu biliyorum ama burda işlevine uygun olmayan bir şey var çubukların geçtigi borular .
çubuklar borunun içersine oturtuldugundaen ufak el harekti ile istenilen yöne çevrile biliniyor veya rüzgarın etkisiyle dönüş yapabiliyor .bu nedenle tavsiye etmiyorum.takdir sizin kardeşim
boruları bir kenara bırakıp direk çubukları avcunuzda tutmanız daha iyi sonuç verecekdir.
elinizde çalışdıgını his etmeniz güzel gelişdirmek için bol bol çalışma yapmalısınız.

tesbit noktasında size tavsiyem şu .evde gümüş vardır onu yere koyup çubugu üzerine getirin hareket ettigini göreceksiniz.
şimdi bunun topragın altınada oldugunu düşünürsek nasıl anlayacagız gümüş oldugunu ,sanırım sizin elinizde çarpı yapıyor .
gümüşün üzerinden bir adım geri gidin elinize veya agzınıza bir demir parçası koyun o şekilde gümüşün üzerine dorgu gelin bu sefer çubukların dışa dorgu açıldıgını görürsünüz çubugun çektiginin demir olmadıgını göreceksiniz.
sonucu bizlerle paylaşırsanız sevinirim .allah yardımcınız olsun.
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen okumuscell » PrÅŸ Eki 08, 2009 2:11 pm

Değerli ustam çok teşekkürler. İnş söylediğiniz şekilde deneyip fotolu ekleyeceğim ve sizin beğendiğiniz benim yerde deneyeceğim. Bakalım zemin altını bulacakmı ? :lol:
Lanet olsun içimdeki define sevgisine ...
okumuscell
okumuscell

Yeni mesajgönderen SİMBAT » PrÅŸ Eki 08, 2009 6:16 pm

Sayın apoo63 Ustam. Denemelerinizde Ağaç olarak KUŞBURNU çubuğu,dalı Kullanmanızı Öneririm. İnanın sonucu daha net ve olumlu Olacaktır. Çalışmalarınızda başarılar dileğiyle. Sitemiz Emekcilerine ve Değerli Üyelerimize Saygılarımla, SELAMLAR. Yüce RABBİM Herkesin Gönlüne Göre Nasip Etsin...
SİMBAT
SİMBAT
Profesyonel - Vip Üye
Profesyonel - Vip  Üye

Yeni mesajgönderen apoo63 » PrÅŸ Eki 08, 2009 7:59 pm

sinbad kardeşim öneriniz için teşekkür bulabilirsem denerim .
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen zebani55 » ÇrÅŸ Eki 14, 2009 1:33 pm

SAYGI DEÄžER DEFINE CI KARDESLERIM ABILERIM

CUBUK KONUSU ILE YASLI BIR AMCAMLA BERABER YAPTIĞIMIZ BIR CUBUK TARIFI VAR PAŞLAŞMAK İSTEDIM COK YARARLI BIR CUBUK SEKLINE GELDI ,

MAZEMELER : 50 CM UZUNLUĞUNDA 4 TANE SARI BAKIR 2,5 MM GENISLIĞINDE CUBUK. 20 ADET CIVALI ATEŞ ÖLÇER .
1 ADET ALTIN HARF 10 TL .TANIDIK BIR KUYUMCUDAN YARIM TUP ALTINSUYU. 8 TANE BAKIR TIPA 4 ADETI CENGELLI
VE 2,5 METRE BAKIR TEL IÇI DOLU OLAN BAKIR TELLERDEN.1 ADET CAM ŞIRINGA

YAPILIÅžI: 50 CM UZUNLUÄžUNDAKI CUBUKLARIN ARKATARAFLARINI BAKIR TIPALARLA SIKICA KAPATIYORUZ ETRAFINA AZ BIR SEKILDE SIVI CONTA SURUYORUZ.SONRA ATES OLCERDEKI CIVALARI CIKARTIYORUZ ..KENDINIZIN CIVA BULACAÄžI YER VARSA ORADAN ALABILIRSINIZ..CIKARDIÄžINIZ CIVAYI ÅžIRINGAYA ALIYORSUNUZVE ARKA TARAFLARINI KAPADIÄžINIZ CUBUKLARIN ICINE CIKAN CIVAYI DORDE BOLEREK HEPSINE ESIT SEKILDE ENJEKTE EDIYORSUNUZ
YINE BAKIR BIR KAPTA ALTINSUYUNU PARCALAR HALINE GETIRDIÄžIMIZ ALTIN HARFI KARISTIRARAK USTLERINI KAPATIP ERITIYORUZ SONRA SIRINGAYLA CEKEREK HIZLI BIR SEKILDE CIVALI CUBUKLARIN ICINE ENJEKTE EDIYORSUNUZ SONRA CUBUKLARIN AGIZ KISIMLARINI OZEL YAPTIRDIÄžIMIZ CENGEL TIPALARLA KAPATIYORUZ SONRA BAKIR TELI BOBIN SARAR GIBI CUBUKLARIN ETRAFINA TEKER TEKER SARIYORUZ

KULLANILMAYA HAZIR AFIYET OLSUN
zebani55

çubuklar

Yeni mesajgönderen yalçın » ÇrÅŸ Eki 14, 2009 7:58 pm

Benim denemelerim bu konuda çok. Benim fikrim yere sinyal vermeden altın ve gümüşü bulmak imkansız.Buda altın ve gümüşün özelliğinden.Diğer metaller sinyal verilmeden bulanabiliniyor.Herkese saygılar
yalçın
Profesyonel - Vip Üye
Profesyonel - Vip  Üye

Yeni mesajgönderen apoo63 » ÇrÅŸ Eki 14, 2009 8:34 pm

Bu konuda size katılmıyorum yalçın kardeş.
yüzeysel olarak veya topragın bir karış altında nasıl tesbit edilebiliniyorsa eski olanlarda tesbit edile bilinir .
FRANSADA maden ocaklarının tesbitinde bile çubuk sistemi kullanılmış
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

ELİNİZE SAĞLIK

Yeni mesajgönderen sultanmemed » PrÅŸ Eki 15, 2009 8:21 pm

USTAM TESEKKÜR EDİYORUM VERDİĞİNİZ BİLGİLER HARİKA BÜYÜK HARFLERLE YAZIYORUM ÇÜNKÜ ÇOK ÖNEMLİ VE GEREKLİ BİLGİLER BENDE BİR ÇOK YERDE ARASTIRDIM AMA BİR TÜRLÜ YAPAMADIM BU ÇUBUKLARI ÇALIŞTIRAMADIM OLMUYOR OLMUYOR AMA OLSUN BİZ ZAMANINDA BU ÇUBUKLAR YÜZÜNDEN NE DERİNLİKLER EŞTİK (HAZIR ÇUBUKLAR) BİDE BİZİM BİR DEDE VARDI RAHMETLİ O DA DUT AĞCI İLE GÜL DİKENİNDEN YAPMA ÇUBUKLARLA ARAMA YAPARDI...
sultanmemed

ÇUBUK

Yeni mesajgönderen sultanmemed » PrÅŸ Eki 15, 2009 8:26 pm

SAYIN ZEBANİ
çok ilginç geldi bende bu malzemelerin çengel tıpa hariç var ama çengel tıpa ne yada cubukların yapılışı yada yapılmışı varsa resim gösterebilirmisin bir de nerden alabilirim...
sultanmemed

Yeni mesajgönderen zebani55 » Cum Eki 16, 2009 12:12 am

sayın sultanmemed kardesım cubukların resmını eklerım cengel tıpa dedıklerım iki cubuk arasında cubukların rahat hareket edebılması ıcın yaplan cengellerdır detaylı resımlı anlatacam cubukları fotolayım
zebani55

Re: ÇUBUKLAR HAKKINDA HER ŞEY.

Yeni mesajgönderen mamiy_86 » Pzt Nis 12, 2010 8:22 pm

arkadaşlar benim bir sorum var kafamı kurcalayan bu çukuların içi boşmu yoksa dolumu olacak
..HaYaT kIzGıN bOğA BeN kIrMıZı PeLeRiN..
mamiy_86
mamiy_86

Yeni mesajgönderen apoo63 » Pzt Nis 12, 2010 10:39 pm

mamiy_86 yazdı:arkadaşlar benim bir sorum var kafamı kurcalayan bu çukuların içi boşmu yoksa dolumu olacak

kardeşim içinin boş veya dolu olması farketmiyor ancak kullanan kişiye göre degişebilir .
kişilerde kullanım faklılıgı olabiliyor biz içi dolu olanları tercih ediyoruz .
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen mamiy_86 » Sal Nis 13, 2010 10:01 pm

sagol usdtam biz bu gün 2 adet çubuk yaptık ikiside aynı ölçülerde biri nin içi boş digeri dolu dolu ve ikisinde test etik ve sonuç
dolu olan culuk ağır oldugu için birazdaha zor haraket eti. boş olan ise süper iş çıkardı hafif anında haraket eti.
çubuklar konusunda vermiş oldugunuz bilgiler için teşekür ederim.
son bir sorum olacak bu çubuklar ile boşluk ve küpe yüzük vs gibi ufak şeyler tespit edilebilinirmi ? saygılar
mamiy_86
mamiy_86

Yeni mesajgönderen bozanaÄŸa » ÇrÅŸ Nis 14, 2010 10:31 am

vallahi ben diyeyim bir yere evde altın sakla bula bilirsin ama arazide sanmıyorum çünkü ben denedim iş yerim 250 m altın yüzüğü sakladık ve yerini bilmiyen arkadaş cubukla buldu ama araziye bilezik sakladık 30 cm nerdeyse bileziği kaybedecektik ben düşüncemi ve gördüğümü yazdım saygılarla allah gönlünüze göre versin :D
bozanaÄŸa
bozanaÄŸa
USTA
USTA

Yeni mesajgönderen apoo63 » ÇrÅŸ Nis 14, 2010 11:41 am

solmaz usta teşekkür ederim .sizinde yazıdıgınız gibi su bulmada hiç şüphe yok ben suya bir şey daha eklemek istiyorum oda boşluk bulma konusu bu ikisi için her türlü garanti verilebilir.
öyleki bulunan bir boşlugun kare ,dikdörtgen yuvarlak oldugunu ve metre olarak ne kadar byüklükde olduguna kadar tesbit edilebiliniyor.
metal bulma konusunda arazide elbetteki bazı olumsuzluklar yaşana biliyor .daha önceki yazılaırmızdada açıkça belirtip örnek mineralli taşlar eklemişdik .ama biz inanıyoruzki yapılacak faklı farklı denemelerle metal ayrımınında başarıla bilinecegi yönündedir .
yılmaz63 ustayla yaptıgımız çalışmaların sonucunda ümit ediyorumki bir gün burda her türlü metal ayrımıda yüzde yüz yapılabilinir diye yazacagımızdır.

mamiy_86 kardeşim içi boş çubuklar sizinde dediginiz gibi daha hafif oldugu için daha hassas olabilir ama bunun bir eksi yönü var hafif oldugu için her türlü minerale gidebilir ve yanılma payı daha fazla olur bizim içi dolu çubukları önermememizin sebebi bu.biraz agır olsunki her şeye gitmesin. içi boş çubuklarla tek tekçilik de yapıla bilinir evde tek yüzük ve küpeleri denersen anlayacagını sanıyorum. saygılaırmla...............
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen mamiy_86 » ÇrÅŸ Nis 14, 2010 9:28 pm

vermiş oldugunuz bilgiler için çok teşekür ederim
mamiy_86
mamiy_86

Re:

Yeni mesajgönderen ugurcanım » Cmt Åžub 12, 2011 1:50 pm

harabeci yazdı:apoo63 üstadım resimli anlatım olsaydi daha iyi anlayacağımızı düşündüm...saygılarımı sunuyorum...

harabeci arkadaşa katılıyorum. apo usta resimli detaylı yapılışı ve uygulanışını resimlersen mınnettar kalırız. verdeiğin bilgiler çok değerli bilgiler şükranlarımı sonuyorum başarıların devamını dilerim
ugurcanım

Yeni mesajgönderen ugurcanım » Cmt Åžub 12, 2011 2:17 pm

apoo63 yazdı:solmaz usta teşekkür ederim .sizinde yazıdıgınız gibi su bulmada hiç şüphe yok ben suya bir şey daha eklemek istiyorum oda boşluk bulma konusu bu ikisi için her türlü garanti verilebilir.
öyleki bulunan bir boşlugun kare ,dikdörtgen yuvarlak oldugunu ve metre olarak ne kadar byüklükde olduguna kadar tesbit edilebiliniyor.
metal bulma konusunda arazide elbetteki bazı olumsuzluklar yaşana biliyor .daha önceki yazılaırmızdada açıkça belirtip örnek mineralli taşlar eklemişdik .ama biz inanıyoruzki yapılacak faklı farklı denemelerle metal ayrımınında başarıla bilinecegi yönündedir .
yılmaz63 ustayla yaptıgımız çalışmaların sonucunda ümit ediyorumki bir gün burda her türlü metal ayrımıda yüzde yüz yapılabilinir diye yazacagımızdır.

mamiy_86 kardeşim içi boş çubuklar sizinde dediginiz gibi daha hafif oldugu için daha hassas olabilir ama bunun bir eksi yönü var hafif oldugu için her türlü minerale gidebilir ve yanılma payı daha fazla olur bizim içi dolu çubukları önermememizin sebebi bu.biraz agır olsunki her şeye gitmesin. içi boş çubuklarla tek tekçilik de yapıla bilinir evde tek yüzük ve küpeleri denersen anlayacagını sanıyorum. saygılaırmla...............

Apoo63 kardeş benım istediğim odanın yerini bulması bana odanın yerini bulsun yeter. şimdi varmı elinde hazır yapılmış çubuk. pazartesi mardıne gelecem kabul buyurursan gürüşmek isterım allaha emanet ol
ugurcanım

Yeni mesajgönderen apoo63 » Pzt Åžub 14, 2011 11:37 pm

ugurcanım yazdı:
apoo63 yazdı:solmaz usta teşekkür ederim .sizinde yazıdıgınız gibi su bulmada hiç şüphe yok ben suya bir şey daha eklemek istiyorum oda boşluk bulma konusu bu ikisi için her türlü garanti verilebilir.

Apoo63 kardeş benım istediğim odanın yerini bulması bana odanın yerini bulsun yeter. şimdi varmı elinde hazır yapılmış çubuk. pazartesi mardıne gelecem kabul buyurursan gürüşmek isterım allaha emanet ol

evet hazırı var ama ben mardinde degilim .
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen yilmaz_ff_43 » Cmt Nis 02, 2011 10:05 pm

bu naci baba çubukları hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar
ARAYAN MEVLASINIDA BULUR BELASINIDA
yilmaz_ff_43
yilmaz_ff_43

Yeni mesajgönderen patriot » Cmt Nis 02, 2011 10:25 pm

herkese iyi akşamlarrr....efsane abiii ben bu sitede yeni üyeyimmm....sizden bir ricam varrr....eski ermeni evinde yapılan bir kazıda mezar çıktı.mezarın üstünde büyük bir şekilli taş çıktı...bu taş mezar ustunde çıktı...bunun yanında yarım kesik bir küp ve iç kısmı aşagı tarafa bakıo...tas çok biçimli bir dikdortgen.sol tarafı kulup seklinde sekillendirilmi..sag tarafına yakın üstten altına kadar serçe parmagın ucu giricek şekilde bir kanal var abiiii.....ve taş boyutuna göre çok ağırrrr...acaba içinde herhangi birsey olabilirmi efsane abiii.....cvp bekliom abiiii....
patriot

Re:

Yeni mesajgönderen karadeniz 37 » Cmt Nis 02, 2011 10:39 pm

apoo63 yazdı:çevirme yi soganı ekmegi boş verin gelin urfaya size ciger kebabı yedireyim. :lol:

Buyrun kastamonuya kuyu kebap tam zamanı..Beklerim..
karadeniz 37
karadeniz 37

Yeni mesajgönderen m.alihoca » Pzr Nis 24, 2011 11:20 pm

iyi akşamlar.site yönetimine ve emeği geçen tüm çalışanlarına içtenlikle teşekkür ederim.zira yazılan bilgiler net ve doyurucu.verilen bilgiler bilim ve akla dayanıyor.sitenin devamını dilerken tüm site üyelerine başarılar ve özel yaşantılarında mutluluk ve huzur dolu,bir yaşam dilerim
m.alihoca

Yeni mesajgönderen türkoÄŸlu » Pzt Nis 25, 2011 10:55 am

m.alihoca yazdı:iyi akşamlar.site yönetimine ve emeği geçen tüm çalışanlarına içtenlikle teşekkür ederim.zira yazılan bilgiler net ve doyurucu.verilen bilgiler bilim ve akla dayanıyor.sitenin devamını dilerken tüm site üyelerine başarılar ve özel yaşantılarında mutluluk ve huzur dolu,bir yaşam dilerim

İlginize teşekkür ederiz.

türkoğlu
türkoğlu
Yönetici
Yönetici

Yeni mesajgönderen inklpgrbt » Pzt Nis 25, 2011 2:16 pm

ya usta sağol varol eksik olma.çubukları hep merak etmişimdir demekki nasipte sizden öğrenmek varmış.ALLAH razı olsun.
inklpgrbt
Bilgili
Bilgili

Yeni mesajgönderen TİFO » Cum Nis 29, 2011 2:50 am

s.a. arkadaÅŸlar,
çubuklar konusunda oldukça bilgi verilmiş yapılışı ve kullanımı konusunda hem ustalarımız hemde yapan arkadaşlar ellerinden geldiğince bilgilerini paylaşmış, emek veren bilgisini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Ben tespit edilen boşluğun nekadar derinde olduğunu çubuk kullanarak nasıl tespit edeceğimizi Forumda paylaşılan bilgiler arasında bulamadım. Derinlik tespitinin nasıl yapıldığını ustalarımızdan bizimle paylaşmalarını rica ediyorum. Şimdiye kadar paylaştığınız bilgiler ve bundan sonrada paylaşacağınız bilgiler için şimdiden teşekkür ederim. Selametle kalın ALLAH'a emanet olun.
TİFO

Yeni mesajgönderen ayhan1966 » Cum Nis 29, 2011 4:27 pm

TİFO yazdı:s.a. arkadaşlar,
çubuklar konusunda oldukça bilgi verilmiş yapılışı ve kullanımı konusunda hem ustalarımız hemde yapan arkadaşlar ellerinden geldiğince bilgilerini paylaşmış, emek veren bilgisini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Ben tespit edilen boşluğun nekadar derinde olduğunu çubuk kullanarak nasıl tespit edeceğimizi Forumda paylaşılan bilgiler arasında bulamadım. Derinlik tespitinin nasıl yapıldığını ustalarımızdan bizimle paylaşmalarını rica ediyorum. Şimdiye kadar paylaştığınız bilgiler ve bundan sonrada paylaşacağınız bilgiler için şimdiden teşekkür ederim. Selametle kalın ALLAH'a emanet olun.

evet1 de derinlık rica etsek ayıpmı olur? apoo63 ustam harika bir paylaşım. allah razı olsun, kan gurubu olayına değinmemişsin insandaki statik elektrikle de alakalı sanırsam. ben tek çubuk kullanıyorum sol elime ne alırsam onu arıyor. çok insan inanmıyor.
ayhan1966

Yeni mesajgönderen apoo63 » Cum Nis 29, 2011 11:47 pm

ayhan1966 yazdı:
TİFO yazdı:s.a. arkadaşlar,

evet1 de derinlık rica etsek ayıpmı olur? apoo63 ustam harika bir paylaşım. allah razı olsun, kan gurubu olayına değinmemişsin insandaki statik elektrikle de alakalı sanırsam. ben tek çubuk kullanıyorum sol elime ne alırsam onu arıyor. çok insan inanmıyor.

tifo kardeşim derinlik tesbit için kullandıgımız yöntem.
ufak çakıl taşlarıyla-örnek elinizde bir demir parçası var ve arazide onu çekti ne kadar derinlikde oldugunu tesbit etmek için diger elinize belli sayıda çakıl taşı alın arttırarak veya eksilterek çubugu sürekli tutun ne zaman ve hangi sayıda çekim yaparsa o çakıl taşı sayısı derinligi verir.diyelimki üç metre derinlikde o zaman ancak elinizde üç tane çakıl taşı varsa çubuk hareket edecekdir

kan gurubu olayı ise bizim denemelerimizde bütün kan guruplarında da çubuk hareket emekdedir ancak kan gurubu sıfır olanların ateşi ,enerjisi biraz daha fazla oldugu için daha iyi çalışmakdadır.çubuk kullananalar sag ve sol elleriyle denemeler yapmalıdır hangi elde daha iyi sonuç alıyorsa o elinde metalı tutmalıdır her insanda bir olmuyor faklılık gösteriyor.
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen kuzeyli » Cmt Nis 30, 2011 12:21 am

apoo63 yazdı:tifo kardeşim derinlik tesbit için kullandıgımız yöntem.
ufak çakıl taşlarıyla-örnek elinizde bir demir parçası var ve arazide onu çekti ne kadar derinlikde oldugunu tesbit etmek için diger elinize belli sayıda çakıl taşı alın arttırarak veya eksilterek çubugu sürekli tutun ne zaman ve hangi sayıda çekim yaparsa o çakıl taşı sayısı derinligi verir.diyelimki üç metre derinlikde o zaman ancak elinizde üç tane çakıl taşı varsa çubuk hareket edecekdir

hocam bu çakıl olayını biraz daha ayrıntılı anlatırmısınız?
kuzeyli
kuzeyli
Profesyonel - Vip Üye
Profesyonel - Vip  Üye

Yeni mesajgönderen TİFO » Cmt Nis 30, 2011 2:51 am

s.a. apoo63 hocam,
öncelikle vermiş olduğunuz bilgi için size çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin, sizi yormak istemem ama öğrene bilmek içinde sormak zorundayım. Metal tespitinden ziyade, zemin altındaki boşluğun zeminden kaç metre derinde olduğunu öğrenmek istiyorum. Örneğin yüzeyden 3m aşağıda ki mevcut boşluğun tavan ve taban boşluğunu tespit etmek istiyorum. oda boşluğu tavan ve taban arası 2m olan boşluk var, bu boşluğun tavanının yüzeyden kaç metre derinde olduğunu ve boşluğun tabanının yüzeyden kaç metre derinde olduğunu tespit etmek istiyorum. bu tür bir ölçüm yapılabiliyormu? Yapılabiliyorsa Bu ölçümleri yapabilmenin farklı bir metodu varmıdır. yoksa yine aynı yöntemimi uygulamamız gerekir. bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
ALLAH'a emanet olun
TİFO

Yeni mesajgönderen apoo63 » Pzt May 02, 2011 9:16 pm

tifo kardeşim zemin altındaki odanın ne kadar yükseklikde oldugunu tesbit etmek bana göre mümkün degil , varsa bile öyle bir yol bilmiyorum. çubugun tesbit edebildigi şey ayagını bastıgın zeminle boşlugun başlangıcı arasındaki mesafedir.
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen TİFO » Pzt May 02, 2011 11:52 pm

apoo63 yazdı:tifo kardeşim zemin altındaki odanın ne kadar yükseklikde oldugunu tesbit etmek bana göre mümkün degil , varsa bile öyle bir yol bilmiyorum. çubugun tesbit edebildigi şey ayagını bastıgın zeminle boşlugun başlangıcı arasındaki mesafedir.

s.a. apoo63 hocam
kusura bakmayın ben tahmin edersinizki konu hakkında fazla bilgiye sahip değilim. Ancak öğrenmeye çalışırken olur olmaz sorular sorup beklentilere girebiliyoruz, hakkınızı helal edin...
o zaman sorumu şu şekilde düzelteyim. ayağımızı bastığımız zemin ile boşluğun başlangıcı arasındaki mesafeyi ölçmek içinde ufak çakıl taşı yönteminimi uygularız. Yoksa boşluk tespitinde farklı metotmu uygularız. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
selam ve saygılarımla
TİFO

Yeni mesajgönderen apoo63 » ÇrÅŸ May 04, 2011 8:33 am

TİFO yazdı:
apoo63 yazdı:tifo kardeşim zemin altındaki odanın ne kadar yükseklikde oldugunu tesbit etmek bana göre mümkün degil , varsa bile öyle bir yol bilmiyorum. çubugun tesbit edebildigi şey ayagını bastıgın zeminle boşlugun başlangıcı arasındaki mesafedir.

s.a. apoo63 hocam
kusura bakmayın ben tahmin edersinizki konu hakkında fazla bilgiye sahip değilim. Ancak öğrenmeye çalışırken olur olmaz sorular sorup beklentilere girebiliyoruz, hakkınızı helal edin...
o zaman sorumu şu şekilde düzelteyim. ayağımızı bastığımız zemin ile boşluğun başlangıcı arasındaki mesafeyi ölçmek içinde ufak çakıl taşı yönteminimi uygularız. Yoksa boşluk tespitinde farklı metotmu uygularız. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
selam ve saygılarımla

kardeşim helal olsun bilgim dahilinde her türlü soruya seve seve cevap veririm .
çakıl taşı yöntemi bilinmeyen mesafedeki boşlugun ne kadar derinlikde oldugunu bulmak için kullanılır .
bulunan boşlugun yüksekligini bulmak için kullanılmaz.
bulunan bir boşluk dört yönlü tesbit edildiginde size tahmini bir boşluk yüksekligi verecekdir zaten .diyelimki 1x2 bir boşluk aldınız bunun tahmini yüksekligi 1 metre olacakdır veya 2x2,2x3 bir boşluk tesbit ettiniz bununda yüksekligi 2 veya 3 metre olacakdır .bunuda açılmış veya gördügümüz zemin altı oda mezar veya kaya mezarlardan örnek alarak tahmin edebiliriz.
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen AFŞİNBEY » PrÅŸ May 05, 2011 1:05 am

APOO63 ustam verdiğiniz bilgiler için Allah razı olsun
TEŞEKKÜRLER
Kusur bulmak için bakma birine,bulmak için bakarsan bulursun,kusuru örtmeyi marifet edin kendine.İşte o zaman kusursuz olursun

LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMAYALIM 2863 var
AFŞİNBEY
AFŞİNBEY
Profesyonel - Vip Üye
Profesyonel - Vip  Üye

Yeni mesajgönderen tabahova » Cmt May 07, 2011 12:29 am

Selam.A. apo ustam ben bu boşluk tespitini öğrenmek için siteye bu akşam üye oldum.okuduğum bilgilerden cubuk nasıl yapılır bunu sayenizde ve sitedeki diğer arkadaşların bilgilerinden faydalanarak öğrenmiş bulunmaktayım.Vakit kaybetmeden kızılcık kuşburnu dut ağaclarından cubuğumu temin ediceEM kolay gibi gözüküyor fakat catal lı dal bulmam biraz yorucu olacak gibi duruyo iki birbirine uygun dalın uclarını bakır bir telle bağladımızda alacağım sonuc değişirmi kısaca işe yaramı?nedersiniz.Birde diyelimki arazidayiz.cubuğumuzla yaptığımız antrenmanlardan olumlu sonuç aldık ve boşluk arıyoruz.cubuklar boşlukla karşılaştıklarında nasıl bir tepki veriyorlaar ve bu cubuklarla dere kenarında boşluk arasak cubukların boşluğa verdikleri tepki değişirmi.? bilgilendirirseniz cok sevinirim şimdiden teşekkürler.
tabahova

Yeni mesajgönderen apoo63 » Cmt May 07, 2011 1:03 am

tabahova yazdı:Selam.A. apo ustam ben bu boşluk tespitini öğrenmek için siteye bu akşam üye oldum.okuduğum bilgilerden cubuk nasıl yapılır bunu sayenizde ve sitedeki diğer arkadaşların bilgilerinden faydalanarak öğrenmiş bulunmaktayım.Vakit kaybetmeden kızılcık kuşburnu dut ağaclarından cubuğumu temin ediceEM kolay gibi gözüküyor fakat catal lı dal bulmam biraz yorucu olacak gibi duruyo iki birbirine uygun dalın uclarını bakır bir telle bağladımızda alacağım sonuc değişirmi kısaca işe yaramı?nedersiniz.Birde diyelimki arazidayiz.cubuğumuzla yaptığımız antrenmanlardan olumlu sonuç aldık ve boşluk arıyoruz.cubuklar boşlukla karşılaştıklarında nasıl bir tepki veriyorlaar ve bu cubuklarla dere kenarında boşluk arasak cubukların boşluğa verdikleri tepki değişirmi.? bilgilendirirseniz cok sevinirim şimdiden teşekkürler.

çatallı dal bulmak hiçde zor degil incesini bulamazsan biraz kalında olabilir kalın olursa çok ufak metallere veya fazla büyük olmayan bolşuklara gitmeyebilir.
bakır telle baglamanızda aynı sonucu verir ama bakır telle baglayacagınıza bakır telin kendisini kullanın daha iyi.
çubuklar boşluk buldugunda genellikle aşagı dorgu hareket ederek iner.arazide gezerken çubuk bir noktada hareket etti bunun boşluk olup olmadıgını kontrol etmek için agzınızı hava ile doldurup çubugu tutun yine hareket ediyorsa boşlukdur .benişm tesbit yöntemim budur.
dere kenarında yapacagınız arama sizi yanılta bilir çünkü orda su var bütün çubuklar suya gider metal arama yapabilirsiniz elinize alacagınız aradıgınız metal cinsine gidecegi için suyu es geçebilirsiniz bunuda zamanla ve bir çok denemeler sonucunda başara bilirsiniz.
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen tabahova » Cmt May 07, 2011 11:44 am

teşekkür ederim apo usta böylece cubuk olayınıda çözmüş bulunmaktayım artık kullanım tecrübeme ve yeteneğe bakıcaz.sağ ol var ol.
tabahova

Yeni mesajgönderen TİFO » Pzr May 08, 2011 2:23 am

s.a. apoo63 ustam,
vermiş olduğunuz bilgiler için size çok teşekkür ederim. ALLAH RAZI OLSUN.
ALLAH'ın izniyle aldığımız bilgileri sahada uygulayarak kendimizi geliştireceğiz, ALLAH CC CÜMLEMİZİN YARDIMCISI OLSUN.
saygı ve selamlarımla
TİFO

Yeni mesajgönderen prof » Pzr May 08, 2011 10:47 pm

bütün yazılarım ve üyeliğim silindi .tekrar üye oldum fakat yazı yazmaya korkar oldum.kullandığım cihazlarla ilgili tecrübelerimi paylaşmak reklam mı sayılıyor.bakır tel kullanarak derinlik ölçmek ,bakır topraklama çubuğu kullanarak alan tarayıcıların saldırdığı mineral hedefleri yoketmek üyeler için faydalı olmaz mı.prof.
prof

Yeni mesajgönderen Efsane » Cmt May 14, 2011 10:11 pm

Bakır çubukların en büyük problemi yine dedektör sistemlerinin başta gelen sorunu OKSİTLEME, Çürümelerdir.

Çubuk kullanan arkadaşlara önerim

çubuğunuz temiz olacak, oskitlenme olmayacak, siyahlama olmayacak, kullanılan altın saf altın olacak, kesinlikle çeyrek altın kullanılmayacak oksitlenme metal espitinde en büyü sorundur... bu sorunu aşmanın birini derecede kullanılan malzemelrin temiz ve saf olmasıdır ...
Sitemizde, hurafe safsata hayal kurgu söylemlerden oluşmuş kahvehane defineciliğini ret ediyoruz. Bu gün dünyada ispata kavuşmuş meşhur definelerin bulunuş şekli, saklandığı yapılar, Arkeoloji biliminin elde ettiği sonuçlar ışığında define ile uğraşanlara yeni modern akla ve bilime uygun anlayış sağlamak için çaba gösteriyoruz.Bizim farkımız, bakış açımız, ispatlanmış doğru, yalancılıktan,hurafeden, safsatadan,yalandan uzak Arkeoloji Bilimine ters düşmeden öneriler sunmaktır.

SİTEMİZDE SUNULAN HER MATERYAL VE YAPILAN HER YORUM, TESBİT İÇİN ÖN BİLGİ AMACINDADIR . LÜTFEN KAÇAK KAZI, KAÇAK ESER ALIM SATIMI GİBİ YASAL OLMAYAN GİRİŞİMLERDEN BULUNMAYALIM
Efsane
Efsane
Abdullah Vecdi Çoban
Abdullah Vecdi Çoban

Yeni mesajgönderen kenzÜl_arz » PrÅŸ May 19, 2011 11:33 am

Selam.
Apo Usta, çubuklar sadece boşluğun üzerine geldiğinde mi bunu belli ediyor yoksa tam üzerine gelmeden belli bir mesafeden de boşluğa çeker mi? ayrıca çubuklar boşluk üzerindeyken aşağı doğru hareket ederek iner demişsiniz. yani çapraz şekil alarak mı aşağı yöneliyorlar? boşluğun çapına göre sağa sola doğru da salınım yapmaz mı, çapraz sabit mi duruyor ?

arazide yaptığım çalışmalar esnasında diğer kafama takılan husus da:
bir mevkide çubuklar çekim gücünün en fazla olduğu kaynağa mı yönelir? mesela 50 metrekarelik bir yerde diyelim çubuklar direk bir noktaya yöneldi. ne taraftan tutsak hep aynı noktaya yöneliyorlar. diyelim noktayı açtığımızda paslı bir demire denk geldi(ki paslı ufak çiviye bile çekiyorlar) şimdi, bu alanda daha uğraşmaya gerek yok, daha güçlü bir kaynak olsaydı ona çekerdi aksi halde.. diyebilir miyiz? başka bir ifadeyle: bir küp bronz para dururken gidip yakınlardaki başka paslı metallere ya da minerali taşlara çekim yapması gibi bir durum olur mu?
yardımcı olursanız sevinirim.

SAYGILARIMLA...
kenzÜl_arz

Yeni mesajgönderen Efsane » PrÅŸ May 19, 2011 12:25 pm

kenzÜl_arz yazdı:Selam.
Apo Usta, çubuklar sadece boşluğun üzerine geldiğinde mi bunu belli ediyor yoksa tam üzerine gelmeden belli bir mesafeden de boşluğa çeker mi? ayrıca çubuklar boşluk üzerindeyken aşağı doğru hareket ederek iner demişsiniz. yani çapraz şekil alarak mı aşağı yöneliyorlar? boşluğun çapına göre sağa sola doğru da salınım yapmaz mı, çapraz sabit mi duruyor ?

bir mevkide çubuklar çekim gücünün en fazla olduğu kaynağa mı yönelir? mesela 50 metrekarelik bir yerde diyelim çubuklar direk bir noktaya yöneldi. ne taraftan tutsak hep aynı noktaya yöneliyorlar. diyelim noktayı açtığımızda paslı bir demire denk geldi(ki paslı ufak çiviye bile çekiyorlar) şimdi, bu alanda daha uğraşmaya gerek yok, daha güçlü bir kaynak olsaydı ona çekerdi aksi halde.. diyebilir miyiz? başka bir ifadeyle: bir küp bronz para dururken gidip yakınlardaki başka paslı metallere ya da minerali taşlara çekim yapması gibi bir durum olur mu?

SAYGILARIMLA...

çubuklar aradığınız şey arama alanında birden fazla ise önce en büyüğüne yönelir. çubuklarda mesafe ve derinlik söz konusu değildir...

arama bulmada kullanılan ister elektronik isterse çubuk dediğimiz sistemlerin birinci derecede ki sorunu oksitlenmedir... oksitlenen her cismi değerli olarak algılar , dedektörler kayaların üzerindeki yosunlara, haifif ıslanmış çimlere değerli olarak gördüğü gereçeği vardır.

çubukların boşluk ve su bulmada sorunsuz olduğu, metal bulmada sorun yaşadığı gerçeği vardır. metallardaki sorun yukarıda vurguladığım gibi oksitlenmedir...

çubuğunuzu ıslatmayın, oksitlenmesin . bu kurallara uyguğunuz sürece yüzde 90 başarı sağlamış olursunuz

Efsane
Efsane
Abdullah Vecdi Çoban
Abdullah Vecdi Çoban

Yeni mesajgönderen kenzÜl_arz » PrÅŸ May 19, 2011 1:51 pm

Efsane ustam, oksitlenme olayı gerçekten de çok yanıltıyor. elli altmış metre mesafeden hep aynı noktayı çekince 'herhalde paslı ıvır zıvıra çekecek hali yok ya! ' diyorum, bir kurcalayınca paslı nal çıkıyor.. o zaman: bu mesafeden nala çekiyorsa herhalde aynı sahada daha büyük ve değerli bir şey olsaydı muhakkak ona çekerdi, diye düşünüyorum. ''çubuklar aradığınız şey arama alanında birden fazla ise önce en büyüğüne yönelir.'' tesbitiniz de bu yönde rahatlatıcı oldu. yani nal da çıkmış olsa en azından aynı çevrede değerli bir şeyin gömülü olmadığını anlamış oluyoruz ki bu da bizi boş yere ümitlenip durmaktan ve gereksiz zahmetten kurtarıyor ki ne güzel!

oksitlenme engelini nasıl aşabileceğimiz hakkındaki tavsiyelerinizin de çok faydalı olacağına inanıyorum.çok teşekkür ediyorum.

Allah razı olsun!
kenzÜl_arz

Yeni mesajgönderen apoo63 » Cum May 20, 2011 1:23 am

kenzÜl_arz yazdı:Selam.

SAYGILARIMLA...

çubukların boşlugun üzerine gelmesi şart degil uzakdanda boşluk tesbiti yapıla bilinir.uzakdan yapılan çekimde boşlugun ebatını bulamadıgın için üstüne gelmen şart.
bizim testlerde kullandıgımız çubuklar çatal şeklinde oldugu için aşagı iner demişiz.ikili çubuk kullanıldıgında sizin bahsettiginiz gibi salınım yapar.
50 m.karelik bir bölgede metal,mineral veya boşluk ne kadar varsa tek tek tesbit edile bilinir.elbetteki ilk hareket kuvetli olana gidecekdir.kuvvetli bir şey tesbit edildiginde sonraki taramalarda o yön devre dışı bırakılmalı diger yönlerde tarama yapılmalıdır.o zaman bölgede ne varsa çubuk tesbiti yapıla bilinir.
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen kenzÜl_arz » Cum May 20, 2011 7:39 pm

Apo Ustam, çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun!... benim için çok kıymetli bilgiler.
kenzÜl_arz

Yeni mesajgönderen özkan yüksel » Cmt Ara 10, 2011 11:16 am

slm. adım özkan uzun zamandır çubuk sistemleriyle ugraşıyorum ama sitenizi okuyuncaya kadar pek bir yol kat edememiştim. sizin önerdiginiz çubukla derinlik sistemi bire bir tutuyor. yalnız önce bir kuyuya aradıgınız madeni iple salın daha sonra çubuk la yeri bulun ve ölçmeye geçin çakıl taşı ile eger tutmuyorsa çakıl taşlarınızı büyütün veya küçültün ve başarıya ulaşacaksınız. bizim çubuk çekti mesafeyi ölçtük 4m. tam 4m. sonra mineral çıktı. bu minerali nasıl çözecegiz işte onu bilemiyorum eger bu konuda beni aydınlata bilirseniz çok sevinirim. :)
özkan yüksel

Yeni mesajgönderen apoo63 » Pzr Ara 11, 2011 12:51 am

çubukların mineral veya okside gittigi dorgudur .yapılan çubuk ister metal olsun iste agaç olsun yogun mineral veya oksit varsa arazide illaki gider ama aradıgımız metal cinside olursa gidecekdir.onun için çubuk kullanımında bol bol egzersiz yapılmalıdır yaşanan bazı tecrübeler sonucunda oksit veya minerale gitmesi azda olsa tahmin edile biliniyor .bunu yazıyla anlatmak mümkün degildir tecrübe gerekiyor.
kısa bir zamandır yaptıgım bazı çalışmalar sonucunda mineral veya oksit olayını çözme aşamasına geldigimi düşünüyorum ama şimdilik kesinlik kazanmadıgı için açıklama yapmıyorum denemeler halen devam etmekdedir .olayı çözüp kesinlik kazandıgımızda siz degerli kardeşlerimle elbetteki paylaşacagım.
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen proff » Pzr Ara 11, 2011 2:43 pm

apoo63 hocam ,benim çift le çubukla yaptığım araştırmalar radyonun parazit yaptığı havalarda
çubuklar çok yanılıyor.altın ,gümüş ararken bulunan hedef noktasına bakır bir çubuk çakılırsa
sinyal gerçekse devam ediyor,mineralse sinyal alınamıyor.hedefe yürürken çubukların çarpı
yaptığı nokta ile hedef nokta arası derinliği veriyor.ayrıca hedef noktaya çakılan bir metal çubukla
5 ila 10 m öteye çakılan çubuk arasına gerilen çıplak bakır tel üzerinde le çubuklar tutulduğunda
çarpı yapar.tel ortasında çarpı yaparsa dışa ,yapmazsa içe yürünür.son nokta ile merkez arası
derinliği verir.saygılarımla.proff
proff

Yeni mesajgönderen ses71 » Pzr Ara 11, 2011 6:39 pm

mustafa abi efsane ustamın ucundan bahsettiği proje sona yaklaştı anlaşılan sabırsızlıkla bekliyoruz
BİR ELDE KADEH BİR ELDE KUR-AN, BİR HELALDİR İŞİMİZ BİR HARAM, ŞU YARIM YAMALAK DÜNYADA ,NE TAM KAFİRİZ NE DE TAM MÜSLÜMAN...

ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ,,,ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZZZZ.

NASİBİN VARSA GELİR YEMENDEN, NASİBİN YOKSA NE GELİR ELDEN.

VERMEYİNCE MA'BUD NEYLESİN MAHMUD
ses71
ses71
Profesyonel - Vip Üye
Profesyonel - Vip  Üye

Yeni mesajgönderen baarmen_16 » Pzr Ara 11, 2011 8:14 pm

Rabbim başarılarınızı daim etsin Apoo ustam neticeyi sabırsızlıkla bekliyoruz..
KÜLTÜREL MİRASIMIZI KORUYALIM YASALARIMIZ GEREĞİ !!!KESİNLİKLE!!! KAÇAK KAZI YAPMAKTAN KAÇINALIM...

UÇAN KAMYON OPERATÖRÜ
Define , Antik Eserler, Define isaretleri, Altin,  Define , Antik Eserler, Define isaretleri, Altin,
baarmen_16
baarmen_16
Bilgili
Bilgili

Yeni mesajgönderen apoo63 » Pzr Ara 11, 2011 10:00 pm

ses71 yazdı:mustafa abi efsane ustamın ucundan bahsettiği proje sona yaklaştı anlaşılan sabırsızlıkla bekliyoruz

haklısın usta kesinleşdirmeden bilgi vermek istemiyorum.inş. definecilerin hakkına hayırlı olur
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen sakka_ra » Pzt Oca 02, 2012 12:51 am

ses71 ve apoo63 sayın abilerim ustanın projesini bende merak ettim. bi tyo verebilirmisiniz
sakka_ra

Yeni mesajgönderen apoo63 » Pzt Oca 02, 2012 12:57 am

sakka_ra yazdı:ses71 ve apoo63 sayın abilerim ustanın projesini bende merak ettim. bi tyo verebilirmisiniz

kardeşim çubuklarla ilgili bir çalışmam var ondan bahsediliyor oksit ve minerallere gitmemesini çözdük bazı ufak tefek sıkıntılar kaldı onlarıda çözünce sizlerle paylaşacagım inş.
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen apo_12 » Pzt Oca 02, 2012 1:54 am

selamun aleyküm apoo63 ustam vermiş olduğunuz emekler için şimdiden tşkr eder başarılar dilerim....
apo_12

Yeni mesajgönderen ortablackdeniz » PrÅŸ Oca 05, 2012 4:33 pm

Efsane yazdı:Bakır çubukların en büyük problemi yine dedektör sistemlerinin başta gelen sorunu OKSİTLEME, Çürümelerdir.

Çubuk kullanan arkadaşlara önerim

çubuğunuz temiz olacak, oskitlenme olmayacak, siyahlama olmayacak, kullanılan altın saf altın olacak, kesinlikle çeyrek altın kullanılmayacak oksitlenme metal espitinde en büyü sorundur... bu sorunu aşmanın birini derecede kullanılan malzemelrin temiz ve saf olmasıdır ...

Efsane ustam konuyu apoo63 abi açmış ancak bu soruyu ikinizede sorsam herhalde sakıncası olmaz, bir anınızı anlatırken konunun içinde PMR2 den bahsetmişsiniz, bu PMR2 çubuk sınıfınamı girer??ve bunu yani PMR 2 yi biraz anlatabilirmisiniz?özellikleri?çalışma prensibi gibi?teşekkür ederim.
''Öfke rüzgar gibidir,Bir süre sonra diner;Ama bir çok dal kırılmıştır bile'' (Hz.Mevlana)
ortablackdeniz
ortablackdeniz

Dön Çubuk Sistemleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Kimler çevrimiçi

Toplam 3 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 3 misafir (son 20 dakika içerisinden aktif olan kullanıcılar)
Bugüne kadar en çok 523 kişi Pzr Mar 18, 2012 11:15 pm tarihinde çevrimiçi oldu

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Login Form