Define İşaretleri ve Anlamları • göz yanılması
Zaman: Sal May 22, 2012 7:43 am

Text Size

göz yanılması

Definecilikte Fotoğraf Makinesi ve Resim Çekme Tekniniğinin Yer Aldığı Bölüm
Forum kuralları
Sitemize Mesaj Yazmadan Önce Kuralları Oku, Kurallara Aykırı Davranmak Sizleri Siteden Uzaklaştırmaya, Mesajlarınızın Silinmesine Neden Olacağı Gibi , Sitemizden ve Bizlerin Bilgisinden Faydalanmak Kurallara Uymak Şarttır...
1- Mesaj Yazmadan Önce Forum Kurallarını Okumak İçin Buraya Tıkla
2- Resim Nasıl Çekilir ? Buraya Tıkla
3- Foruma Resim Nasıl Eklenir ? Buraya Tıkla

göz yanılması

Yeni mesajgönderen yeÅŸilyol » Pzr Oca 31, 2010 10:08 pm

Hocam diyelimki bir kayanın resmini çekiyoruz.normal gözle göremediğimizi .güzel bir fotoğraf makınasıyla çekersek görebilirmiyiz.ben böyle bişey duymuştum her fotoğrafta deil bazen ..Yani gözle gördüğümüz bir nesnenin içindeki ayrıntıyı fotoğraf makınasıyla çekilirse görebilirmiyiz.... Saygılarımla....
yeÅŸilyol
yeÅŸilyol
USTA
USTA

Re: göz yanılması

Yeni mesajgönderen harabeci » Pzr Oca 31, 2010 10:15 pm

dediÄŸiniz gibi nadirende olsa doÄŸrudur...
bazende çıplak gözle net görünüp fotoğrafda belli olmayanlar var,onlarada ıslatıpta çekmelerini söylüyoruz...

bu arada tüfeğine hasta oldum :D :D
iyi bir 14 lü vereyimde takas yapalım :D :D
harabeci

Yeni mesajgönderen yeÅŸilyol » Pzr Oca 31, 2010 10:19 pm

Teşekürler ..tüfek benim deil keşke benim olsa........
yeÅŸilyol
yeÅŸilyol
USTA
USTA

Yeni mesajgönderen isotçu » Pzr Oca 31, 2010 10:20 pm

kazıcı, kırıcı, patlayıcı, delici, aletlerden uzak duralım...... :D :D :D

yeşilyol kardeş avatarın çok büyük küçültürsen daha güzel olacaktır...

yoksa gece apoo63 gelince halleder... ;)
isotçu

Yeni mesajgönderen Efsane » Pzr Oca 31, 2010 11:43 pm

taşı değil güneş ışıklarının yatay vurduğu zaman işaretli kayanın bulunduğu çevre arazi yüzeyini çekerseniz faydasını görürsünüz

taşlara takılmayın arazi yüzeyi her şeydir
Sitemizde, hurafe safsata hayal kurgu söylemlerden oluşmuş kahvehane defineciliğini ret ediyoruz. Bu gün dünyada ispata kavuşmuş meşhur definelerin bulunuş şekli, saklandığı yapılar, Arkeoloji biliminin elde ettiği sonuçlar ışığında define ile uğraşanlara yeni modern akla ve bilime uygun anlayış sağlamak için çaba gösteriyoruz.Bizim farkımız, bakış açımız, ispatlanmış doğru, yalancılıktan,hurafeden, safsatadan,yalandan uzak Arkeoloji Bilimine ters düşmeden öneriler sunmaktır.

SİTEMİZDE SUNULAN HER MATERYAL VE YAPILAN HER YORUM, TESBİT İÇİN ÖN BİLGİ AMACINDADIR . LÜTFEN KAÇAK KAZI, KAÇAK ESER ALIM SATIMI GİBİ YASAL OLMAYAN GİRİŞİMLERDEN BULUNMAYALIM
Define , Antik Eserler, Define isaretleri, Altin,
Efsane
Efsane
Abdullah Vecdi Çoban
Abdullah Vecdi Çoban

Yeni mesajgönderen filozof37 » ÇrÅŸ Kas 17, 2010 4:18 pm

slm arkadaşlar banada bi yardımda bulunursanız sevinirim benim konumda biraz farklı
konu şöle biz bi yer bulduk enteresan geldi ve fotoğraflarını çektik çıplak gözle her hangi bi bulgu yoktu ve foto çektik döndük şehre indiğimizde çektiğimiz resimlere bi bakalım dedik evet bizimle gitmeyen arkadaşın birisi resimlere bakarken çektiğimiz resimlerde yukardaki profil resmi gibi etrafa saçılmış paraları gördük enteresan ki çıplak gözle bakıp foto çekerken hiç bişiy görünmezken fotoları incelediğimizde sanki böyle saçılmış sekilde bi sürü para mevcuttu tekrar gittik aynı yere gene çekildi aynı yerin resmi gene aynı olay bana bi yorum bırakırsanız sevinirim saygılar tşk ler
filozof37

Yeni mesajgönderen apoo63 » ÇrÅŸ Kas 17, 2010 4:35 pm

filozof37 yazdı:slm arkadaşlar banada bi yardımda bulunursanız sevinirim benim konumda biraz farklı
konu şöle biz bi yer bulduk enteresan geldi ve fotoğraflarını çektik çıplak gözle her hangi bi bulgu yoktu ve foto çektik döndük şehre indiğimizde çektiğimiz resimlere bi bakalım dedik evet bizimle gitmeyen arkadaşın birisi resimlere bakarken çektiğimiz resimlerde yukardaki profil resmi gibi etrafa saçılmış paraları gördük enteresan ki çıplak gözle bakıp foto çekerken hiç bişiy görünmezken fotoları incelediğimizde sanki böyle saçılmış sekilde bi sürü para mevcuttu tekrar gittik aynı yere gene çekildi aynı yerin resmi gene aynı olay bana bi yorum bırakırsanız sevinirim saygılar tşk ler

a rkadaşım anlattıgınız olay ilginç çektiginiz fotoları eklerseniz ne olduguna bakıp yorum yapama şansımız olabilir.
HAKKIMDA BİLGİN YOKSA FİKRİNDE OLMASIN..!!
YAPILAN YORUMLAR ÖN ARAŞTIRMA İÇİNDİR .KAÇAK KAZI KANUNEN SUÇDUR.
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen gizemli ses » ÇrÅŸ Kas 17, 2010 6:53 pm

apoo63 yazdı:
filozof37 yazdı:slm arkadaşlar banada bi yardımda bulunursanız sevinirim benim konumda biraz farklı

a rkadaşım anlattıgınız olay ilginç çektiginiz fotoları eklerseniz ne olduguna bakıp yorum yapama şansımız olabilir.

apoo63 ustama katılıyorum resimleri ekleyin bakalım :) (ses)
UMUDU ERTELEMEK KAYBETMEKTEN İYİDİR (SES)
gizemli ses
gizemli ses
Yönetici
Yönetici

Yeni mesajgönderen filozof37 » ÇrÅŸ Kas 17, 2010 9:09 pm

slm hocam resmin 1 tanesini yükledim umarım görülür bu konuda yardımlarınızı bekliyorum tşk ayrıca resmi büyüttüğümüzde para olduğunu sandığımız nesnede sanki haç resmini görür gibi oluyoruz çıplak gözle baktığımızda ortada hiç bişiy yok ama foto. makineyle çekildiğinde resimde görülen şekiller bire bir öyle görülüyo bu yüklediğim resim 2 ci seferde çekilen fotolardan 1 tanesi
filozof37

Yeni mesajgönderen filozof37 » ÇrÅŸ Kas 17, 2010 9:28 pm

filozof37

Yeni mesajgönderen noyan2010 » PrÅŸ Kas 18, 2010 12:08 am

Bu resmi yakında incelediğimim zaman en üste yeşil daire içine aldığım yer dışında hepsi göz yanılması ışığın yansıması çünkü resme yakınlaştığımız zaman alttaki kaya çiziklerinin devamını paraya benzeyen yansımaların altında görebiliyoruz.. Ama en üsteki için birşey diyemiyorum.. Bu resmin orjinal halimi..? sanki en üstte yeşil daireye aldığım resim sonradan eklenmiş gibi duruyor. Çünkü o mesafeden o kadar net görünmesi bana pek mantıklı gelmedi... Ama Resim orjinal diyorsan tavsiyem kaliteli bir fotoğraf makinesiyle resmi çekmen...O zaman resimler için daha net konuşabiliriz..

Saygılarımla...!
NoYaN

Yapılan yorumlar ön bilgi amaçlıdır.. Kaçak kazı yapmak T.C kanunlarına göre suçtur.
noyan2010
noyan2010
Yönetici
Yönetici

Yeni mesajgönderen filozof37 » PrÅŸ Kas 18, 2010 12:21 am

üstaT resim orjinal ekleme yada çıkarma yok bizide etkileyen en çok üstteki resim o daire içine aldığınız daha önce çekilen resim o daha enteresandı facebook profil resmi varya sanki o şekilde bişeyden dökülmüş gibi etrafa saçılmış şeklindeydi yüzlerce vardı o paraya benzer şeylerden şuan o resim yok elimde keşke olsaydıda onu gönderebilseydim size yani bu resim sadece küçük bi parça bayram sonras tekrar farklı bi makineyle hatta bi kaç tane mkineyle çekeceğiz resimleri sizce ne olabilir bu bizim anlamadığımız konu çıplak gözle görülmeyipte makineyle çekildikten sonra ortaya çıkması sizde farketmişsinizdir belki resim büyütüldüğünde para gibi gördüğümüz objede şekiller beliriyo saygılarla...
filozof37

Yeni mesajgönderen filozof37 » PrÅŸ Kas 18, 2010 12:34 am

Define , Antik Eserler, Define isaretleri, Altin,  buda başka açıdan çekilmiş foto
filozof37

Yeni mesajgönderen apoo63 » PrÅŸ Kas 18, 2010 12:37 am

kardeşim tamamiyle foto yanılması .bendede bir kaç tane benzer foto var şu an bulamadım bulursam buraya eklerim.
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen filozof37 » PrÅŸ Kas 18, 2010 12:43 am

Define , Antik Eserler, Define isaretleri, Altin,  buda farklı bi açıdan
filozof37

Yeni mesajgönderen noyan2010 » PrÅŸ Kas 18, 2010 12:49 am

Apoo63 ustamın da dediğim gibi resimlerin bu haliyle göz yanılması gibi görünüyor... Bu en son eklediğiniz resimlerde daha da net bir şekilde görünüyor.

Saygılar...!
NoYaN

Yapılan yorumlar ön bilgi amaçlıdır.. Kaçak kazı yapmak T.C kanunlarına göre suçtur.
noyan2010
noyan2010
Yönetici
Yönetici

Yeni mesajgönderen DEFİNE UZMANI » PrÅŸ Kas 18, 2010 1:03 am

göz yanılması filan değil o :mrgreen:

para filanda değil makinanın flaşı o flaş patlayınca ışığı direkt yaymıyor zerrecikler halinde yayıyor o zerrelerden bazıları flaşın ışığını tersine yansıtıyor resime çıkıyor öyle olunca
öyle çıkıyor fotoda genelde flaşı çok kuvvetli makinalarda olur benim makinadada oluyor

aynada çektiğinizde de aynı şey oluyor flaşı fotoluyorsunuz aynı olay
xxxxx
DEFİNE UZMANI
Yönetici
Yönetici

Yeni mesajgönderen apoo63 » PrÅŸ Kas 18, 2010 1:11 am

bende göz yanılması demedimki zaten :?: foto yanılması yani fotograf makinasının çekiminden kaynaklanan bir şey. :D
apoo63
apoo63
Site Kurucuları
Site  Kurucuları

Yeni mesajgönderen Efsane » PrÅŸ Kas 18, 2010 1:23 am

define uzmanı haklı olabilir makinanın flaj patlamasından kaynaklanıyor olabilir. birde makinanın pillerini yenileyin, sıfır pil ile resim çekin aynısı olacakmı ?
Sitemizde, hurafe safsata hayal kurgu söylemlerden oluşmuş kahvehane defineciliğini ret ediyoruz. Bu gün dünyada ispata kavuşmuş meşhur definelerin bulunuş şekli, saklandığı yapılar, Arkeoloji biliminin elde ettiği sonuçlar ışığında define ile uğraşanlara yeni modern akla ve bilime uygun anlayış sağlamak için çaba gösteriyoruz.Bizim farkımız, bakış açımız, ispatlanmış doğru, yalancılıktan,hurafeden, safsatadan,yalandan uzak Arkeoloji Bilimine ters düşmeden öneriler sunmaktır.

SİTEMİZDE SUNULAN HER MATERYAL VE YAPILAN HER YORUM, TESBİT İÇİN ÖN BİLGİ AMACINDADIR . LÜTFEN KAÇAK KAZI, KAÇAK ESER ALIM SATIMI GİBİ YASAL OLMAYAN GİRİŞİMLERDEN BULUNMAYALIM
Efsane
Efsane
Abdullah Vecdi Çoban
Abdullah Vecdi Çoban

Yeni mesajgönderen DEFİNE UZMANI » PrÅŸ Kas 18, 2010 1:32 am

ABİ PİLDEN DEĞİL O FLAŞ I KIZIL ÖTESİ YANİ KOYU KIRMIZI YOLLAYAN MAKİNALARDA OLUYOR GENELDE

BENİM MAKİNADADA OLUYOR BAZAN FLAŞIN IŞIĞINI BAZANDA RESİM ÇEKERKEN ARKANDA IŞIK KAYNAĞI LAMBA FİLAN VARSA ONUDA ALIP YANSITIYOR SANA GÖSTERRİM BİRGÜN NASIL OLDUĞUNU IŞIK HÜZMESİ HALİNDE OLUYOR KIZIL ÖTESİ FLAŞLAR TOZ ZERRESİ GİBİ UÇUŞUYOLAR FLAŞTAN ÖNCE RESİM ÇEKERKEN O ESNADA IŞIĞI ÇEVİRİNLER OLUYOR O DA RESME BÖYLE ÇIKIYOR
xxxxx
DEFİNE UZMANI
Yönetici
Yönetici

Yeni mesajgönderen baarmen_16 » PrÅŸ Kas 18, 2010 2:45 am

DEFİNEUZMANI kardeşime katılıyorum özellikle gece çekimlerinde profesyonel fotoğraf makinalarında yaşadım aynı durumu :)... Flaş patlayınca o an uçuşan toz zerreciklerine yansıyan ışığın fotoğrafıdır bu başka bişi değil..
KÜLTÜREL MİRASIMIZI KORUYALIM YASALARIMIZ GEREĞİ !!!KESİNLİKLE!!! KAÇAK KAZI YAPMAKTAN KAÇINALIM...

UÇAN KAMYON OPERATÖRÜ
Define , Antik Eserler, Define isaretleri, Altin,  Define , Antik Eserler, Define isaretleri, Altin,
baarmen_16
baarmen_16
Bilgili
Bilgili

Yeni mesajgönderen sümerli » PrÅŸ Kas 18, 2010 4:01 pm

define uzmanına katılıyorum filaş la alakalı ama ustamında belirtigi gibi buldugunuz işarette işçilik eski yaşam alanı su ve en önemlisi arazi yüzeyi bunlar yoksa bence ugraşmaya gerekte yok
sümerli
USTA
USTA

Yeni mesajgönderen bekce67 » Pzr Ara 11, 2011 12:30 am

madenden çıkan iyonların resmi olabilirmi onlar?
bekce67

Dön FOTOĞRAF MAKİNESI VE FOTOLAMA TEKNİĞİ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Kimler çevrimiçi

Toplam 1 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 1 misafir (son 20 dakika içerisinden aktif olan kullanıcılar)
Bugüne kadar en çok 523 kişi Pzr Mar 18, 2012 11:15 pm tarihinde çevrimiçi oldu

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Login Form