DEDEKTÖRLER VE KULLANIM TEKNİKLERİ
GPR, VLF ve Benzeri Toprakaltı Görüntüleme Sistemleri
Buyurun Size Teknolojik Çözüm
Sitemize Mesaj Yazmadan Önce Kuralları Oku, Kurallara Aykırı Davranmak Sizleri Siteden Uzaklaştırmaya, Mesajlarınızın Silinmesine Neden Olacağı Gibi , Sitemizden ve Bizlerin Bilgisinden Faydalanmak Kurallara Uymak Şarttır...
1- Mesaj Yazmadan Önce Forum Kurallarını Okumak İçin Buraya Tıkla
2- Resim Nasıl Çekilir ? Buraya Tıkla
3- Foruma Resim Nasıl Eklenir ? Buraya Tıkla
Buyurun Size Teknolojik Çözüm
gönderen Efsane » Sal Mar 03, 2009 2:14 pm
Emfad, Exzaminer ve OKM ürünlerinin hiçbiride GPR sistemi yoktur satıcı cambazların oyununa gelmeyin, gelenede geçmişolsun diyoruz
Buyurun Dünyada kendisi ispatlamış. 1995 yılında Atatürk Baraşı yapımı esnasında Samsat İlçesi civarından Kenit Haritalayıp ortaya koyan meşhur cihaz
ABD 'den üretilen bu cihaz bir gün önce fiyatını sorduk
sadece arkeolojide kullanmak isterseniz fiyatı : 19.500 Dolar
hayır diyorsanız petrol araycam, gaz bulacam daha derinde maden aryacam diyorsan bunu da yatay. dikey istediĞin şekilde yer altının tomografisini, hartasını almak istiyorsan Fiyatı : 30.000 dolar civarında
Şimdi biz yerli satıcılarımıza neden kızıyoruz adamlar kalkmışbasit bir dedektörü 12-24-52 bin Euro dan satıyor bari işgörse oda yok
buyurun elin gavuru dediĞimiz adamlar , buyurun okuyun bu ABD'deki adamlar mı gavur, yoksa Ülkemizde yalanı kendisine şeref madalyası yapan dedektör satıcılarımı
[img:412:309]http://www.definegizemi.com/efsane/Bluelyn.jpg[/img]
Burada üretici firma ile yaptıĞımız görüşme
http://www.definegizemi.com/efsane/magnetomer.htm
aşaĞı linkte Firmanın bize gönderdiĞi fiyat listesi
http://www.definegizemi.com/efsane/858.pdf
Cihazı satan firmanın sitesi
http://www.geometrics.com/858-d.html
Şimdi Size soruyorum kendi milletine hizmeti şeref bilen mi, yoksa para kazanma hırsı ile kendi milletini kazıklayanmı G A V U R
SİTEMİZDE SUNULAN HER MATERYAL VE YAPILAN HER YORUM, TESBİT İÇİN ÖN BİLGİ AMACINDADIR . LÜTFEN KAÇAK KAZI, KAÇAK ESER ALIM SATIMI GİBİ YASAL OLMAYAN GİRİŞİMLERDEN BULUNMAYALIM

gönderen anamur » Sal Mar 03, 2009 2:23 pm
biliyorum ben.yani her önüne gelen alamıyormus..dogru mu bu........
ANAMUR
- anamur
gönderen Efsane » Sal Mar 03, 2009 2:29 pm
SİTEMİZDE SUNULAN HER MATERYAL VE YAPILAN HER YORUM, TESBİT İÇİN ÖN BİLGİ AMACINDADIR . LÜTFEN KAÇAK KAZI, KAÇAK ESER ALIM SATIMI GİBİ YASAL OLMAYAN GİRİŞİMLERDEN BULUNMAYALIM

gönderen Efsane » Sal Mar 03, 2009 2:34 pm
anamur yazdı:hocam tamamen haklısınız ama o dediĞiniz cihazını sadece maden ve yeraltı bilimi ile ugrasan mühendisler alabiliyor diye
biliyorum ben.yani her önüne gelen alamıyormus..dogru mu bu........
ANAMUR
Bizde sizin gibi biliyorduk ancak bunu Ülkemizde yayanlar sömürücü tellalları satıcılar olmuştur.
Görüşmelerimiz sürüyor kısa sürede gümrük ve yasal durumunu da burada sizlerle paylaşacaĞız.

gönderen Efsane » Sal Mar 03, 2009 8:09 pm
bize önerilen maden arama ve araştırma şirketi gibi tüzel kişilerin ithal etmesi daha uygun olacak.
yüzde 18 KDV yüzde 3.7 Gümrük vergisi ödenir.
Şirket olarak ithalatı olursa şirket ödediĞi KDV'yi ödeyeceĞi KDV'den mahsup edip geri alacaktır. Fatura olduĞu için şirket bu faturayı gider olarak gösterebilecek, cihazı demirbaşına kaydedip yıllık amortisman uygulayarak yıllık amortisman miktarını ödeyeceĞi vergiden düşürebilecek. her yönüyle şirketin alacaĞı bu cihaz kısa sürede bedavaya şirkete kalacaktır.
Maden alanında faaliyet gösteren bir firma adına kullanmak ya da ticaretini yapmak maksadıyla getirilebiliyor.Yurtdışından gelen bir kişide getirebilir ancak Ürünü Türkiyedeki firma adına fatura ettirmesi gerekiyor. Ürünün bedeli yurt dışına banka kanalıyla gönderilecek
.
Avrupa da gelen için gümrük vergisi uygulanmaz ABD'den gelecek olanlar için Gümrük Vergisi uygulanır.

gönderen ıngılız » Pzt Mar 09, 2009 10:46 am
yıllarca araştırdıĞım cihazlarda bunlar bu cihazlardı eskiden
bu cihazlar 100 bin dolar gibi paralarla bahsediliyordu bu tip bir cihazın başka bir modelinin belgeselini
izledim yanılmıyorsam hollandada veya başka ülkedede olabilir tam hatırlamıyorum
belgeselde yaptıkları işlem şuydu doĞalgazı yer altına depolamışlar depodan yer altındaki
boşluklarına gaz sızmışşehirin bazı bölgelerinde patlmamalar olunca yer altındaki
boşlukları tespit ediyorlardı büyük dozer gibi bir makinayla yer yüzünü sarsıyordu makinanın güçlü tomaĞı ile
ve yer yüzünün tüm katmanlarını ve boşluĞu gırafik olarak görebiliyorlardı yer altını görmek öyle çubukla falan olsa
neden bu adamlar uĞraşsın ki yanılmıyorsam hocamın dediĞi makina magnetik ve ferro magnatik maddeleride bulma
kapasitesine sahip çok hassas bu cihazlar ben 23 yıl dedektör devreleriyle uĞraştım dedektör nasıl yapılır
evvela elektroniĞi öĞrendim devreler döşedim dedektör devrelerinin çoĞunu çalıştırdım çok yoĞun araştırma yaptım bu konuda benim ki sadece hobi olarak hafta tatillerine hep denemeler yaptım yaptıĞım demelerde şunu gördüm ben hiç dedektör satın almadım çünki satın alacaĞım makinaların tümü benim yaptıĞım uyduruk dedektörden farkını görmedim
hala şu başlık ları görüyorum bir tenekeyi 3 metreden sinyal aldım diyenler var evet alır 5 metredende alır 100 metredende
alır fakat nasıl alır bir yeri metalle kazarsan alır kepçe olsun kürek olsun sert taşlarda bu metellerin zerrecikleri kalır
aldıĞı sinyaller bu zerreciklerdir ben bunu denedim mesela bir sert kayanın bir tarafını yumaşak çekiçle işle dedektörü tam sıfırla taşın çekiçlediĞin tarafından sinyal alırsın olay gaz falan deĞil budur belki okuyan olur bu tecrübemden faydalanan olur diye yazdım arkadaşlar metalin gaz çıkarmasını araştımadım bilmediĞim bir konuda yorum yapmam saygılarımla.
- ıngılız
- USTA

gönderen Efsane » Pzt Mar 09, 2009 1:17 pm
Makinanın tüm özelliklerini araştırmaya çalışıyoruz.
Burada bizde diyoruz ki herkes laf değil icraat, fiiliyat üretsin. "dedi, demişler, görmüşler le işyapılmaz."
cihaz satıyorsan kardeşim dürüst insansan yalancı dolandırıcı değilsen, cihazını dedektörünü alır arazide dener video eder ondan sonra "ey millet buyurun" bu dedektörün, bu cihazın sonucu budur, işinizi görecekse buyurun satın alın denilir.
Bizim satıcılarımız ne yapıyor 30 inci (30 cm) 3 metre olarak yazıp insanımızı sömürmeye çalışıyor.
Erkek olan, dürüst olan, helal kazanç peşinde olan, hileye başvurmaz doğrusunu yazar doğrusunu konuşur.

ABDULLAH HOCAMIN ELE ALDIÄžI G 858 MAPMAPER
gönderen solomoncrown » Pzt Mar 09, 2009 1:26 pm
Sevgili Abdullah Bey
'' Taşınabilir G 858 Mapmaper sezyum magnometer modeline alakanızdan ve bilgi istemenizden dolayı teşekkür ederim.Açıklamalar ve fiyatlar birkaç popüler kullanım alanına göre aksesuarlara göre ve standart sisteme göre deĞişiyor örnek fiyatları size sunmaktan memnunum.
1995 yılından beri üretilen G 858 Modelini Dünya üzerinde 600 'ün üzerinde büyük şirketler halen bünyesinde kullanıyor. Cihaz ilk sürümden beri bir çok detayında yenilik,donanım ve yazılımında geliştirme yapmıştır ve halen de yapmaktadır .Üretilen her sistem en son güncellemeleri ile daĞıtılmaktadır .
Sistem pek çok işletim özelliklerinde ve Manyetik arama ve kullanışlılıĞı genişletilmişve özellikle çevresel uygulamalarda kullanımı için geliştirilmiştir.(Arkeoloji) ''
Yukarıda yazılanlardan anlıyoruz ki sistem önce sezyum(cesium) aramaları için geliştirilmişolup daha sonra genel olarak tüm ihtiyaca cevap vermesi için Cihazda aksesuarlarında ve yazılımında deĞişiklikler yapılarak geliştirilmiş,Arkeolojik aramalarda ve diĞer madenlerin araştırılmasında kullanılabilir hale gelmiştir . Saygılarımla,
solomoncrown
gönderen Define-Gizemi » Pzt Mar 09, 2009 3:35 pm
tabiki bu cihazlar çok güzel ve mantıklı olanıda bu fakat bir ayrıntı var burda kimi arkadaşımız elindeki 10cm lik dedektörü randımanlı kullanamıyor bu sistem başlı başına bir bilgi ve matamatiksel beceri gerektiriyor
ben jeofizik elektrik özdirenç risivitiy yani kısacası kullanabilmek için aylarımı verdim ve hala acaba diyorum bazan ölçümlerde şüpheye kapılabiliyorum bir ölçtüğüm yeri birdaha ölçmek zorunda kalıyorum bu sistemi uzman bir arkadaştarafından eğitimi verilmeden kullanılması imkansız abi yani bu sistemi bir jeofizik mühendisinin önce eğitimini alıp ve uygulamalı eğitimini vermesi lazım yoksa aleti alıp biz ona bakar oda bize bakar ve alet en son ağlar ne olur beni kullanın artık diye
- Define-Gizemi
gönderen Efsane » Pzt Mar 09, 2009 6:27 pm
xxx yazdı:allahtan cihaz satmıyoruz efsane abi eline diline düşenin vay haline aboooooooo![]()
![]()
![]()
tabiki bu cihazlar çok güzel ve mantıklı olanıda bu fakat bir ayrıntı var burda kimi arkadaşımız elindeki 10cm lik dedektörü randımanlı kullanamıyor bu sistem başlı başına bir bilgi ve matamatiksel beceri gerektiriyor
ben jeofizik elektrik özdirenç risivitiy yani kısacası kullanabilmek için aylarımı verdim ve hala acaba diyorum bazan ölçümlerde şüpheye kapılabiliyorum bir ölçtüğüm yeri birdaha ölçmek zorunda kalıyorum bu sistemi uzman bir arkadaştarafından eğitimi verilmeden kullanılması imkansız abi yani bu sistemi bir jeofizik mühendisinin önce eğitimini alıp ve uygulamalı eğitimini vermesi lazım yoksa aleti alıp biz ona bakar oda bize bakar ve alet en son ağlar ne olur beni kullanın artık diye![]()
bu konuyu detaylıca düşünmek lazım
göreceğiz, yakındır. bu cihaz nasıl çalışıyor? nasıl yorumlanıyor?
bu cihaz kullandığın dedektörlerden daha kolay, hiç birşey ölçmüyorsun, verileri kendi özel programına oradan da istersen yazıcıya döküyorsun
bizim mühendisler YÖK mamülüdür. kariyerleri bir A4 kağıdına yazılmışdiplomalı cahillerdir.
elin adamı yapınca herşeyi düşünerek yapıyor, Bizim gavurlar, tam gavuroğlu gavurlaşıyor.

gönderen ıngılız » Pzt Mar 09, 2009 7:02 pm
hocam bu makinaları kullanacaklar bu magnetometre çeşitlerinin hepsini öğrenmesi gerek
bu cihazlar arkolejide kullanılan cihazlardır ingiliz olduğuma bakma ingilizcem yok
ne anlattığını türkçe anlatan site bulamadım belki faydası olur arkadaşlara saygılarımla.
- ıngılız
- USTA

gönderen ıngılız » Pzt Mar 09, 2009 7:16 pm
türkçede hiç bir açıklama yok ingilizcede varmı bilmiyorum
http://search.msn.com/results.aspx?srch ... gnetometre
- ıngılız
- USTA

kısaca elin yavuru parayı alıyor ama hakkıyla alıyor.
gönderen ahmet3940 » Pzt Mar 09, 2009 7:17 pm
- ahmet3940
Şapka düştü kel gözüktü
gönderen Efsane » Sal Mar 10, 2009 6:03 pm
kendisine güvenen sattığı ürettiği cihazı bize gönderir, bizde video eder ağaıdaki gibi sonucu milletimize gösteririz.

gönderen okumuscell » Cum Mar 13, 2009 10:49 am
Ben dedektörü siyah başlıklı dedektörlerden ibaret zannediyordum.
sayenizda daha neler öğreneceğiz.İnşallah Türkiyede ki satıcılarda ıncık gıncık dedektör yerine bu makina gibi bir makine getirirlerde bizde adamakıllı bir makinaya sahip oluruz.[/i]
gönderen okumuscell » Cum Mar 13, 2009 3:05 pm
http://ekitap.kulturturizm.gov.tr/Belge ... 597340A318
linkinden 158. sahifeden okuyabilir.merak eden için değişik araştırmalrda var. Adamlar sahifeler dolusu araştırma yapmışlar Ama araştırmalar bizim üniversitelerin araştırması olduğu için sıkıcı olabilir banada baya bir yavan geldi açıkçası.
gönderen engineeroktay » Cmt Nis 18, 2009 12:21 am
- engineeroktay
gönderen solomoncrown » Cmt Nis 18, 2009 10:44 am
( mühendislik cihazlarıyla birsey bulamazsınız ögrenemezsinizde. ama bakıyorum bazı firmalar birebir görüntü bile verdiklerini iddaa ediyorlar madem öyle neden kendileri bulup zengin olmuyorlarda bunla ugraşıyorlar anlamadım ben uyarma ihtiyacı duydum. Verilen paralar milli servet kimsenin duygularınızla oynayıp sizlerikandırmasına müsade etmeyin.)
Diyorsa gerisini siz anlayın.Harcayacağınız her kuruşu lütfen dikkatli harcayın eminim bu paraları her cihaz alacak arkadaş çoluk çocuğunun rızkından kesip alacaktır,kimseye değil çoluk çocuğunuza acıyın ona göre davranın, saygılar teşekkürler arkadaşlar.

Re: Buyurun Size Teknolojik Çözüm
gönderen sondurak » Sal AÄŸu 03, 2010 2:58 am
- sondurak
Dön GPR, VLF ve Benzeri Toprakaltı Görüntüleme Sistemleri
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir
- Forum Ana Sayfa
- Takım • Tüm mesaj panosu çerezlerini sil • Delete style cookies • Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]
Ana Menu