İŞTE YER ALTI ŞEHRİ VAR DEDİĞİM DAĞIN MUAZZAM BASAMAKLARI...
Sitemize Mesaj Yazmadan Önce Kuralları Oku, Kurallara Aykırı Davranmak Sizleri Siteden Uzaklaştırmaya, Mesajlarınızın Silinmesine Neden Olacağı Gibi , Sitemizden ve Bizlerin Bilgisinden Faydalanmak Kurallara Uymak Şarttır...
1- Mesaj Yazmadan Önce Forum Kurallarını Okumak İçin Buraya Tıkla
2- Resim Nasıl Çekilir ? Buraya Tıkla
3- Foruma Resim Nasıl Eklenir ? Buraya Tıkla
İŞTE YER ALTI ŞEHRİ VAR DEDİĞİM DAĞIN MUAZZAM BASAMAKLARI...
gönderen tim_38 » Cum May 29, 2009 1:25 am
gönderen defineavcıları » Cum May 29, 2009 11:51 am
Burası ya bir yıgma tepe yada zemin altı mezar odası. Şekil olarak biraz geriden cekmiş olsaydın yapıyı daha iyi inceleme
şansımız olurdu. Neyse fark etmez sonucta burası bir mezar. Mezarın giriş kısmı cokme yapmış.
Ama bana göre bu kadar kendini ele verecek kadar cokme yaptıgını zannetmiyorum. Mutlaka sizden önce başkalarıda
orayı ziyaret etmiş gibi gözüküyor.
Görünüş olarak mezar odasına ulaşılmadan calışma bırakılmış olmalı ki giriş hala topragın altında.
Öncelikle girişi bulana kadar topragı dışarı atacaksınız.
Daha sonra karşınıza büyük bir kapak gelebilir ve ya gelmeyede bilir. Mezar yıgma tepe ise eger.
Mutlaka girişi bulduktan sonra ufak bir tünel bu tünel cok dar olur sürünerek veya yarım metre yüksekligindedir.
Zaten tünel bitiminde mezara ulaşırsınız. Bu tip mezarların mezarı acıkta bir tabut icinde olur.
Allah kolaylık versin Hayırlı ugurlu olsun.
Elinde varsa bir de oranın uzaktan cekilmiş fotoları varsa eklersen sevinirim.
gönderen defineavcıları » Cum May 29, 2009 12:06 pm

Rsimde işaretledigim kayalar mezarın yapımında yani girişini kapatmak icin kullanılan kaya parcalarıdır.
Eger burayı siz acmadıysanız sizden önce mutlaka burayı bilen ve acan başkaları oldugu kesin.
Dik cizdigim cizgilerde aranın tekerlek izleri var ve daha deforme olmamış yani toplam bir 20 veya 30 günlük
izler olması gerek tabi size ait degilse burayı birileri 30 gün önce acmış gibi gözüküyor.
Yada hazaların ısınıp topragın kurumasını bekliyorlar ki orayı acmak icin.
Tahminleri dogru ise elinizi cabuk tutmanız gerek.
KATRANLI KUYU
gönderen karayel241 » Cum May 29, 2009 2:19 pm
BU MALZEME BITTIKTEN SONRA SIYA BIR MALZEME BAŞLIYOR ÇOK SERT BU SIYAH MALZEMENIN UST TRAFLARI ÇAM KOKUSU GIBB AMA DERINE DALDIKÇA KARA LASTIK AYAKKABI GIBI KOKUYOR YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM MSN YAZMAK YASAK
- karayel241
-
gönderen kadubzo » Cum May 29, 2009 5:15 pm
MERHABA ARKADAÅžLAR
YER GÜZEL NE KADAR ELLENİRSE ELLENSİN BU TİP YER ALTI MEZARLARINDA ULAŞILAMAYAN DIRAMOS MUHAKKAK VARDIR. O YERİN ÜSTÜ TRAŞLANMIŞ. O GİRİŞ TEK KAPAK HALİNDE OLMALI VE YUKARIDAN AŞAĞIYA KAPAK DERİNLİĞİ 3M DİR. BU MEZARLIK ÇOK GÜZEL DIRAMOS UZUNLUĞU ÇOK FAZLADIR. DIRAMOS DİKEY İSE SAĞLI SOLLU ODA MEZAR KAPAKLARI VARDIR.AŞAĞI SAPLANIYORSA DÖNÜŞÜN TERS İSTİKAMETİNDE ODALAR VARDIR. KAPAKLAR HORASANDAN VEYA TEK TAŞ HALİNDE OLABİLİR. DERİNLERDE TOPRAK KAPAMALAR VARDIR. DERİN MEZARLAR ÇOK VERİMLİDİR.BU MEZARLIKLAR BÖLGENİN VERİMİNE TOPRAK KALİTESİNE GÖRE DEĞERLİDİR. DIŞ KATMANLARA YAKIN DIRAMOSLARDA LAHİT ÇIKMA OLASILIĞIDA FAZLADIR.BU YAPILARI TÜMÜLÜSLERLE KARIŞTIRANLAR VAR BU YAPILAR ÇOK DAHA KARMAŞIKTIR. ZAMAN İÇİNDE EKLEMESİ FAZLADIR.NERDEN NE ÇIKACAĞI BELLİ OLMAZ TEHLİKESİDE VARDIR. SU YOKTUR. BOŞLUK KIRILMALARI OLUR. DEPREMLER BU YAPILARDA ETKİLİDİR. İÇ ÇALIŞMA BU YAPILARDA AY YIL BANA GÖRE YILLAR ALIR.TABİKİ YAPIYA ZARAR VERMEMEK İÇİN. KIRILIP DÖKÜLÜRSE KÜÇÜK MEZAR OBJELERİ ZİYAN OLUR.BOL MİKTARDA DİADEM YAPRAĞI VARDIR. YER YUNAN HEMDE GENÇ YUNAN.TAŞLARIN İŞLEMESİ VARMI DAHA DOĞRUSU SANAAT VARMI BAKMAK LAZIM. YERİ YAVAŞ YAVAŞ SÖKÜNÜZ. KAZI RUHSATI ALINIZ. AMA VERMEMELERİ YÜKSEK OLASILIK YERİ SİT ALANI İLAN EDİLMESİ GEREKİR. ETMELERİDE LAZIM ZATEN.
YER ONNUMARA SADECE BUNU BİLİN.
gönderen defineavcıları » Cum May 29, 2009 5:54 pm
Şimdi size düşen iş tabanları yaglamak
Solugu orada alıp iş başına koyulmak.
Tabi önce ne yapacagız iyi bir ekip ve emniyeti saglamak.
gönderen tim_38 » Cmt May 30, 2009 12:25 am
kadubzo yazdı:SA
MERHABA ARKADAÅžLAR
YER GÜZEL NE KADAR ELLENİRSE ELLENSİN BU TİP YER ALTI MEZARLARINDA ULAŞILAMAYAN DIRAMOS MUHAKKAK VARDIR. O YERİN ÜSTÜ TRAŞLANMIŞ. O GİRİŞ TEK KAPAK HALİNDE OLMALI VE YUKARIDAN AŞAĞIYA KAPAK DERİNLİĞİ 3M DİR. BU MEZARLIK ÇOK GÜZEL DIRAMOS UZUNLUĞU ÇOK FAZLADIR. DIRAMOS DİKEY İSE SAĞLI SOLLU ODA MEZAR KAPAKLARI VARDIR.AŞAĞI SAPLANIYORSA DÖNÜŞÜN TERS İSTİKAMETİNDE ODALAR VARDIR. KAPAKLAR HORASANDAN VEYA TEK TAŞ HALİNDE OLABİLİR. DERİNLERDE TOPRAK KAPAMALAR VARDIR. DERİN MEZARLAR ÇOK VERİMLİDİR.BU MEZARLIKLAR BÖLGENİN VERİMİNE TOPRAK KALİTESİNE GÖRE DEĞERLİDİR. DIŞ KATMANLARA YAKIN DIRAMOSLARDA LAHİT ÇIKMA OLASILIĞIDA FAZLADIR.BU YAPILARI TÜMÜLÜSLERLE KARIŞTIRANLAR VAR BU YAPILAR ÇOK DAHA KARMAŞIKTIR. ZAMAN İÇİNDE EKLEMESİ FAZLADIR.NERDEN NE ÇIKACAĞI BELLİ OLMAZ TEHLİKESİDE VARDIR. SU YOKTUR. BOŞLUK KIRILMALARI OLUR. DEPREMLER BU YAPILARDA ETKİLİDİR. İÇ ÇALIŞMA BU YAPILARDA AY YIL BANA GÖRE YILLAR ALIR.TABİKİ YAPIYA ZARAR VERMEMEK İÇİN. KIRILIP DÖKÜLÜRSE KÜÇÜK MEZAR OBJELERİ ZİYAN OLUR.BOL MİKTARDA DİADEM YAPRAĞI VARDIR. YER YUNAN HEMDE GENÇ YUNAN.TAŞLARIN İŞLEMESİ VARMI DAHA DOĞRUSU SANAAT VARMI BAKMAK LAZIM. YERİ YAVAŞ YAVAŞ SÖKÜNÜZ. KAZI RUHSATI ALINIZ. AMA VERMEMELERİ YÜKSEK OLASILIK YERİ SİT ALANI İLAN EDİLMESİ GEREKİR. ETMELERİDE LAZIM ZATEN.
YER ONNUMARA SADECE BUNU BİLİN.
USTAM ÖNCELİKLE A.S YAPTIĞIN YORUM İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM VERDİĞİN BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA İLERLEME YAPACAĞIM TEKRARDAN TEŞEKKÜRLER
- Define-Gizemi
gönderen Efsane » Cmt May 30, 2009 1:15 am
yeni bir yapı ve yeni bir start
Kadubzo hocamızın yardımıyla desteği ile bu konuyuda genişletip insanımıza öğrenmeye ve öğretmeye çalışacağız
SİTEMİZDE SUNULAN HER MATERYAL VE YAPILAN HER YORUM, TESBİT İÇİN ÖN BİLGİ AMACINDADIR . LÜTFEN KAÇAK KAZI, KAÇAK ESER ALIM SATIMI GİBİ YASAL OLMAYAN GİRİŞİMLERDEN BULUNMAYALIM

gönderen Efsane » Cmt May 30, 2009 10:41 am
efsanegkn yazdı:DÖRT GÖZLE BEKLIYORUZ CUNKU .... NIYE MI BELKİ DE BÖYKE YERLERIN USTUNDEN GECIP GITMIŞIZDIR.. YANI ÖGRENCEGIMIZ COK IYI OLUR .. BUARDAKI SIKINTILAR YUZUNDEN KENDIMI ARAZIYE ATAMADIM . ATSAM HER Y-ERI RESIMLEYECEGIM..
Bu tür yerlerin üstün farkında olmadan basark geçtiğimiz doğru, Genel çerçevesini Kadubzo hocamız açıkladı, arazide Yeterli araştırma yeterli bilgi toplanıldığından, konu yavaş yavaş işlenecek. Gerçekten çok önemli bir konu sitenin eksiklerinden biridir.
Bildiğiniz gibi önce biz konuyu birebir arazide görüp test etmeden bilgi sunmuyoruz.Masa başaı defineciliği bize haramdır.
SİTEMİZDE SUNULAN HER MATERYAL VE YAPILAN HER YORUM, TESBİT İÇİN ÖN BİLGİ AMACINDADIR . LÜTFEN KAÇAK KAZI, KAÇAK ESER ALIM SATIMI GİBİ YASAL OLMAYAN GİRİŞİMLERDEN BULUNMAYALIM

gönderen tim_38 » Cmt May 30, 2009 12:27 pm
E F S A N E yazdı:efsanegkn yazdı:DÖRT GÖZLE BEKLIYORUZ CUNKU .... NIYE MI BELKİ DE BÖYKE YERLERIN USTUNDEN GECIP GITMIŞIZDIR.. YANI ÖGRENCEGIMIZ COK IYI OLUR .. BUARDAKI SIKINTILAR YUZUNDEN KENDIMI ARAZIYE ATAMADIM . ATSAM HER Y-ERI RESIMLEYECEGIM..
Bu tür yerlerin üstün farkında olmadan basark geçtiğimiz doğru, Genel çerçevesini Kadubzo hocamız açıkladı, arazide Yeterli araştırma yeterli bilgi toplanıldığından, konu yavaş yavaş işlenecek. Gerçekten çok önemli bir konu sitenin eksiklerinden biridir.
Bildiğiniz gibi önce biz konuyu birebir arazide görüp test etmeden bilgi sunmuyoruz.Masa başaı defineciliği bize haramdır.
çok güzel ve özlü konuştun efsane ustam ağzına sağlık bu bölgede bi giriş daha var burayı inceledikten sonra orayıda resimleyeceğim
gönderen dehause » Cmt May 30, 2009 4:42 pm
Ne yapcaksınız;
Biraz kum torbası götürüp içeriden çıkan toprağı torbalara doldurup,o geniş girişi daralmanız ve üstünü kamufle-(gizleme) etmeniz gerekmekte.Böylece dikkati fazla çekmezsiniz.Siz oraya girip,Kadubzo ustanın dediği gibi uzun soluklu çalışmalar yapabilmeniz için 1 geceden çok zamana ihtiyacınız olur.
Mümkün olduğu kadar resmi kazı yapmaya çalışınız,Resmi kazı prosedürü oradaki değerlerin kaybına sebep olacaksa elden geleni yapın
- dehause
- Profesyonel - Vip Üye

gönderen defineavcıları » Pzr May 31, 2009 1:01 pm
Mutlaka oranın varlıgından başkalarınında haberi vardır.
Ve orayı her kim actıysa orayı bırakmaz ve dogru zamanı bekliyordur.
Tuzak oldugunu zannetmiyorum. Ama yapıda ufak cökmeler olma ihtimalini göz önüne almak lazım.
Gerekli önlemlerin alınması lazım.
gönderen ıngılız » Sal Haz 02, 2009 11:31 am
yorumlar ve başlık anında istenen fotoğraf yüklenmiş herşey çok güzel
işte sitemizin büyüklüğünü ortaya koyan bir konu başlığı hepinize saygılar selamlar.
- ıngılız
- USTA

gönderen kuryetin » ÇrÅŸ Haz 03, 2009 5:09 pm
- kuryetin
-
gönderen efsanegkn » Pzt Haz 08, 2009 12:51 pm
Re: İŞTE YER ALTI ŞEHRİ VAR DEDİĞİM DAĞIN MUAZZAM BASAMAKLAR
gönderen çarÅŸambalı » Cum Oca 21, 2011 7:11 pm
SU-İ ZAN EDİP HAKLI ÇIKMAKTANSA,HÜSNÜ ZAN EDİP HAKSIZ ÇIKMAK EVLADIR
- çarşambalı
-
gönderen apoo63 » Cmt Oca 29, 2011 12:04 am
YAPILAN YORUMLAR ÖN ARAŞTIRMA İÇİNDİR .KAÇAK KAZI KANUNEN SUÇDUR.
gönderen AFŞİNBEY » Cmt Oca 29, 2011 12:15 am
LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMAYALIM 2863 var
gönderen WOLWOX » PrÅŸ Åžub 03, 2011 4:07 pm
bence burası yoklanıp üzeri sonradan örtülerek kapatılmış gibi yinede çok güzel bir yer kolay gelsin.
gönderen apo_12 » Pzr Oca 29, 2012 3:34 am
- apo_12
gönderen kukiwon354 » Pzt Oca 30, 2012 12:08 am
konuyu yenı okudum ama acılalı baya olmus. acaba netıcesı nedır merak ettım. sonucu burada paylasırsanız faydalı olacagını dusunuyorum.
saygılarımla...
gönderen türkoÄŸlu » Pzt Oca 30, 2012 10:15 am
kukiwon354 yazdı:slm aleykum,
konuyu yenı okudum ama acılalı baya olmus. acaba netıcesı nedır merak ettım. sonucu burada paylasırsanız faydalı olacagını dusunuyorum.
saygılarımla...
Diğerleri gibi istediğini burdan aldığı zaman geriye dönüp bakmak yok bir teşekkür bile yok.
AMAÇLIDIR,LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMAYALIM.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir
- Forum Ana Sayfa
- Takım • Tüm mesaj panosu çerezlerini sil • Delete style cookies • Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]
Ana Menu