Define İşaretleri ve Anlamları • DefineciliÄŸin Püf Noktası Yüzey Bulguların DeÄŸerlendirilmesi
Zaman: Sal May 22, 2012 8:19 am

Text Size

Defineciliğin Püf Noktası Yüzey Bulguların Değerlendirilmesi

Mezar nerede aranır ? kurallar, mezarları ele veren ana unsurlar nelerdir? defineciliğin omgurası olan bilgileri içerir
Forum kuralları
Sitemize Mesaj Yazmadan Önce Kuralları Oku, Kurallara Aykırı Davranmak Sizleri Siteden Uzaklaştırmaya, Mesajlarınızın Silinmesine Neden Olacağı Gibi , Sitemizden ve Bizlerin Bilgisinden Faydalanmak Kurallara Uymak Şarttır...
1- Mesaj Yazmadan Önce Forum Kurallarını Okumak İçin Buraya Tıkla
2- Resim Nasıl Çekilir ? Buraya Tıkla
3- Foruma Resim Nasıl Eklenir ? Buraya Tıkla

Defineciliğin Püf Noktası Yüzey Bulguların Değerlendirilmesi

Yeni mesajgönderen Efsane » Pzt Oca 17, 2011 5:00 pm

Bir kaya figürü bazen çok şey anlatır , bazen hiç bir şeyi... Bir çok şey anlatıyorsa çevresindeki arazi yüzeyinde bulunan diğer bulgulardır. Bu bulgulara bakıp ne anlattığını anlayabiliyoruz, Arazi yüzeyi bulgusu olmadan bir şey anlamamız, isabetli bir teşhis koymamız mümkün değildir.

Şimdi başınız ağrır, bir sağlık merkezine gideriz, doktor bizde bir çok test yapmamızı ister, test sonucunda başımızın neden ağrıdığını teşhis eder... test sonuçlarında bir çok bulguya ulaşılmadan baş ağrının nedeni sebebi ortaya çıkmaz. Çünkü baş ağrılarının bir çok sebebi vardır... Yanlış teşhis yanlış tedaviyi getirir ve bazen de insan hayatını yok eder...

Definecilikte arazi yüzeyi çok önemlidir... Bu kurala özen göstermeyenler her zaman için ister özel hayatlarında isterse toplum içindeki hayatı sürekli sıkıntı halinde devam eder.

Kural ;

Araziye çıktığımızda dikkat edeceğimiz ilk unsur arazi yüzeyindeki doğal ortama aykırı duran her öğeyi incelemek...

Define , Antik Eserler, Define isaretleri, Altin,

Arazideki kayaların üzerindeki figürleri bir önce bulduğu arazi yüzeyinde ki bulgularla karşılaştırmak, Bu kaya figürü niçin yapıldı? Bu arazi yüzeyindeki normal ortama aykırı duran öğeler nedir? sorularını ikili karşılaştırma sonucundan elde edebiliyoruz...

kaya figürü ve arazi yüzeyindeki diğer bulguların karşılaştırılmasında ki sonuç mezar ise bulduğumuz bulguların içinde veya yanı başında mezar yada mezarlar yer alır...

BULDUĞUMUZ, İNCELEDİĞİMİZ KAYA FİGÜRÜ VE ARAZİ YÜZEYİ NDEKİ DİĞER UNSURLAR NE KADAR KALİTELİ İSE, KEŞFETTİĞİMİZ MEZAR İÇİNDE O KADAR KALİTELİ HEDİYELER ELDE EDİLİR

EN KALİTELİ YÜZEY BULGUSU MICIR DIR
Sitemizde, hurafe safsata hayal kurgu söylemlerden oluşmuş kahvehane defineciliğini ret ediyoruz. Bu gün dünyada ispata kavuşmuş meşhur definelerin bulunuş şekli, saklandığı yapılar, Arkeoloji biliminin elde ettiği sonuçlar ışığında define ile uğraşanlara yeni modern akla ve bilime uygun anlayış sağlamak için çaba gösteriyoruz.Bizim farkımız, bakış açımız, ispatlanmış doğru, yalancılıktan,hurafeden, safsatadan,yalandan uzak Arkeoloji Bilimine ters düşmeden öneriler sunmaktır.

SİTEMİZDE SUNULAN HER MATERYAL VE YAPILAN HER YORUM, TESBİT İÇİN ÖN BİLGİ AMACINDADIR . LÜTFEN KAÇAK KAZI, KAÇAK ESER ALIM SATIMI GİBİ YASAL OLMAYAN GİRİŞİMLERDEN BULUNMAYALIM
Efsane
Efsane
Abdullah Vecdi Çoban
Abdullah Vecdi Çoban

Re: Defineciliğin Püf Noktası Yüzey Bulguların Değerlendiril

Yeni mesajgönderen yarenim86 » Pzt Oca 17, 2011 6:04 pm

Hocam eline sağlık çok güzel ve detaylı anlatmışsın. Benim sormak istediğim konu şöyle ki;
şimdi iki tane oyuk var birbirine bağlantılı ikinci oyuğun önüne işlem yapmaya başladık fakat altta bir tane daha kaya çıktı ama o diğer oyuklardan daha büyük ve genişti sonrada kaldım yani fikir üretemedim size bir danışayım dedim şimdiden teşekkür ederim Abdullah Hocam...
yarenim86

Yeni mesajgönderen Efsane » Pzt Oca 17, 2011 7:28 pm

yarenim86 yazdı:Hocam eline sağlık çok güzel ve detaylı anlatmışsın. Benim sormak istediğim konu şöyle ki;
şimdi iki tane oyuk var birbirine bağlantılı ikinci oyuğun önüne işlem yapmaya başladık fakat altta bir tane daha kaya çıktı ama o diğer oyuklardan daha büyük ve genişti sonrada kaldım yani fikir üretemedim size bir danışayım dedim şimdiden teşekkür ederim Abdullah Hocam...

kural ;

her figürün her yüzey bulgunun şu bu anlama gelir diye bir standartı yoktur, değişkendir, Bu nedenle soruya resim eklenir.

kural ;
araştırma sahasındaki bulgular iyi tahlil edilmeli

kural ;

Bulgular netleştirilmeden işlem yapılmaz
Sitemizde, hurafe safsata hayal kurgu söylemlerden oluşmuş kahvehane defineciliğini ret ediyoruz. Bu gün dünyada ispata kavuşmuş meşhur definelerin bulunuş şekli, saklandığı yapılar, Arkeoloji biliminin elde ettiği sonuçlar ışığında define ile uğraşanlara yeni modern akla ve bilime uygun anlayış sağlamak için çaba gösteriyoruz.Bizim farkımız, bakış açımız, ispatlanmış doğru, yalancılıktan,hurafeden, safsatadan,yalandan uzak Arkeoloji Bilimine ters düşmeden öneriler sunmaktır.

SİTEMİZDE SUNULAN HER MATERYAL VE YAPILAN HER YORUM, TESBİT İÇİN ÖN BİLGİ AMACINDADIR . LÜTFEN KAÇAK KAZI, KAÇAK ESER ALIM SATIMI GİBİ YASAL OLMAYAN GİRİŞİMLERDEN BULUNMAYALIM
Efsane
Efsane
Abdullah Vecdi Çoban
Abdullah Vecdi Çoban

Yeni mesajgönderen ali-baba » Pzt Oca 17, 2011 9:08 pm

abdullah amca definecilik sektorunde yaptiginiz devrim niteliginde arastirma ve kesifleriniz icin tebrikler tesekkurler
ali-baba
USTA
USTA

Yeni mesajgönderen serdar123 » Pzt Oca 17, 2011 9:43 pm

Cok degerli bilgiler ,iste bukadar.Bu isler ile ugrasanlarin mutlaka ögrenmesi gereken bilgiler.Ellerinize saglik hocam.
serdar123

Yeni mesajgönderen gizemli ses » ÇrÅŸ Åžub 23, 2011 11:54 am

BULDUĞUMUZ, İNCELEDİĞİMİZ KAYA FİGÜRÜ VE ARAZİ YÜZEYİ NDEKİ DİĞER UNSURLAR NE KADAR KALİTELİ İSE, KEŞFETTİĞİMİZ MEZAR İÇİNDE O KADAR KALİTELİ HEDİYELER ELDE EDİLİR

EN KALİTELİ YÜZEY BULGUSU MICIR DIR

kalite olmayınca hiç birşey olmuyor ustam emeklerinize sağlık (ses)
UMUDU ERTELEMEK KAYBETMEKTEN İYİDİR (SES)
gizemli ses
gizemli ses
Yönetici
Yönetici

Yeni mesajgönderen mucur » ÇrÅŸ Åžub 23, 2011 8:02 pm

ÜSTADIM DUALARIMIZ SİZİNLE.

SONSUZ TEŞEKKÜRLERR.
RIZKI VEREN CENAB'I ALLAHTIR.
mucur
mucur
Profesyonel - Vip Üye
Profesyonel - Vip  Üye

Yeni mesajgönderen inklpgrbt » Cum Åžub 25, 2011 12:18 pm

ALLAH razı olsun hocam.
inklpgrbt
Bilgili
Bilgili

Yeni mesajgönderen balkanci76 » Pzr Ara 04, 2011 6:21 pm

anlaiana sivri sinek saz anlamaiana davul zurna az saienizde gormeien gozler gorur oldu, pailasim icin tesekur ederim ben kendimi ogrenci olarak goruyorum sizi de ogretmen,tekrar tesekur ederim.
8-)
balkanci76

Dön MEZARLAR NASIL KEŞFEDİLİR ? KURALAR VE VE UNSURLAR

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Kimler çevrimiçi

Toplam 1 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 1 misafir (son 20 dakika içerisinden aktif olan kullanıcılar)
Bugüne kadar en çok 523 kişi Pzr Mar 18, 2012 11:15 pm tarihinde çevrimiçi oldu

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Login Form