Define İşaretleri ve Anlamları • YAZININ ANLAMI VARMIDIR..TÅžKRLR
Zaman: Sal May 22, 2012 8:39 am

Text Size

YAZININ ANLAMI VARMIDIR..TÅžKRLR

Osmanlı Alfabesi ve Antik Çağlarda Kullanılan Alfabeler ve Rakamlar Sayısal Sistemler
Forum kuralları
Sitemize Mesaj Yazmadan Önce Kuralları Oku, Kurallara Aykırı Davranmak Sizleri Siteden Uzaklaştırmaya, Mesajlarınızın Silinmesine Neden Olacağı Gibi , Sitemizden ve Bizlerin Bilgisinden Faydalanmak Kurallara Uymak Şarttır...
1- Mesaj Yazmadan Önce Forum Kurallarını Okumak İçin Buraya Tıkla
2- Resim Nasıl Çekilir ? Buraya Tıkla
3- Foruma Resim Nasıl Eklenir ? Buraya Tıkla

YAZININ ANLAMI VARMIDIR..TÅžKRLR

Yeni mesajgönderen ozkan_av » Cum Nis 25, 2008 12:41 pm

OPOC
XAPAKEI
T W N
sayın üstadlar bu yazı hatay bölgesinde dere yatağına yakın yamacta bir kayaya yazılmış..bir anlamı varsa yardım ederseniz çok sevinirim ..çokkk tşkrlr.
BANA GÖRE; EN İYİ CİHAZ GÖREN GÖZ,DÜŞÜNEN BEYİN,dir..............
ozkan_av
ozkan_av
Profesyonel - Vip Üye
Profesyonel - Vip  Üye

Yeni mesajgönderen ilhami » Cum Nis 25, 2008 1:45 pm

ßu Yunanca deyişlerin Latince çeviriSidir.Latice yazıLmasının nedeni iSe RomaLıLar Latin edebiyatı GeLişmeden Çok Önce Yunanca (Greek) diLi kOnuşmuşLardır.
ßirinci KeLime
tοπος (Opoc) ßitki,kök Özü diye ßaÅŸLıyOr ikinci keLimede harLer yanLışyazıLmış
Üçüncü keLime ''TWN'' Oda bir tür ''aĞaçLı'' aLan yada ''aĞaçLı yoL'' oLmaLı geneLLikLe ''Zeytin aĞaçLarının dikiLi oLduğu'' ßöLge'' gibi CümLeLerde GeçmişÃƒÅ¸ir keLime, AyrıCa RomaLıLarın Hatay'da ßir çOk Zeytin Yağı imaLathanesi ßuLunmaktadır.
Umarım Yardımcı oLaßiLmiŞimdir.
ilhami
ilhami

Yeni mesajgönderen ozkan_av » Cum Nis 25, 2008 3:39 pm

üstad tşkrlr... ikinci kelimede A yanlışyazılmışolabilir( TERS V ŞEKLİNDE düşünürsek anlam çıkarmı yazı bu şekilde ) saygılar
BANA GÖRE; EN İYİ CİHAZ GÖREN GÖZ,DÜŞÜNEN BEYİN,dir..............
ozkan_av
ozkan_av
Profesyonel - Vip Üye
Profesyonel - Vip  Üye

Yeni mesajgönderen ilhami » Cmt Nis 26, 2008 8:23 am

O ÅžekiLde DeÄŸiLde κAρAκιA ÅžekLinde oLabiLir Çünkü O KeLimeye yazıLışı en çOk benziyen keLime bu κAρAκιA,ßununda anLamı ''yoL'' ßénce ßu yazıyı ßuLduÄŸunuz Yerde ßir inCeLeme daha yapın MuhtemeLen bir yÖn iÅžareti buLacaksınız aLLah KoLayLık Versin
ilhami
ilhami

Re: YAZININ ANLAMI VARMIDIR..TÅžKRLR

Yeni mesajgönderen ARTEMİSİA » ÇrÅŸ Ara 28, 2011 3:23 pm

ok-ay-nal-ve-kanal-isaretleri/dere-yani-ucurumda-kanal-ve-oyma-yazi-t18286.html
yöneticilerden bir isteğim var.sanırım ben definegizeminin ilk üyelerinden biriyim.özkan av ile bir yerde tesadüfen denk geldiğimi hatırladım.kendisinin eklediği yazı ile linkini verdiğim açmış olduğum konudaki yazı aynı.internete bu yazıyı yüklemesi için daha önce kendisi de olabilir başkasıda olabilir kağıda yazıp vermiştim.aradan az zaman geçince bu yazıyı google tıklayıp gördüğümde bir siteye kayıtlı üye oldum.yorumları resimleri göremediğim için üye olup 3 4 kere girdim bir daha girmedim.tek aklımda kalan eski MSN adresim.merak ettiğim acaba eski üyelik adımı ve bilgileri mi nasıl öğrenebilirim.yöneticiler yardımcı olursa çok sevinirim.
ARTEMİSİA
ARTEMİSİA

Dön TARİHDE KULLANILAN ALFABELER VE RAKAMLAR

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Kimler çevrimiçi

Toplam 4 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 4 misafir (son 20 dakika içerisinden aktif olan kullanıcılar)
Bugüne kadar en çok 523 kişi Pzr Mar 18, 2012 11:15 pm tarihinde çevrimiçi oldu

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Login Form